Fjärde raka för Berghs stjärna

Foto: Kanal75
TRAV

Mac Kindley och Robert Bergh tog fjärde raka segern i kväll.

Efter en snabb start satt hästen tidigt i ledningen.

– Jag tycker han är väldigt bra och jag gillar honom som tusan, sa segerkusken efter loppet.

Inför V64-5 spekulerade många i om vem skulle ta hand om ledningen. Mr New Dawn trodde många skulle försvara innerspåret men utifrån kom Victor Bris och Mac Kindley visslande snabbt. Den sistnämde kunde sedan ta hand om ledningen. Snabbt upp utvändigt kom Lugdunum och Åke Lindblom och satte lite press på ledaren. På den sista bortsidan skruvades tempot upp men när Mac Kindley hade fått bestämma någorlunda i ledningen så blev segern till slut väldigt enkel. Lugdunum galopperade i utgången av den sista sväng, samtidigt som Mr New Dawn fick lucka från tredje invändigt och spurtade antändigt bakom favoriten Mac Kindley.

– Jag tycker han är väldigt bra och jag gillar honom som tusan, sa Robert Bergh efter loppet och meddelade att han hade tänkt starta Mac Kindley på V75 istället.

– Jag tänkte att jag skulle ta ut honom i gulddivisionen på lördag, men det blev här istället.

Kan inte ångra sig

Och att Robert Bergh valde Solvalla och V64 istället för V75 på hemmaplan kan han inte ångra då det slutade med seger. Istället för Mac Kindley på V75 så blev det stjärnhästen Adrian Chip som startar där. Men utgångsläget, spår tolv drog ner förhoppningarna för tränaren.