V75-stjärna såld – av Kronofogden

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Sir Remington tillsammans med Jorma Kontio.
TRAV

Timo Nurmos framgångsrike V75-häst Sir Remington är såld – av Kronofogden.

– Vi har godkänt ett bud på 200 000 och får snart pengarna, säger Sten Lindström, försäljare på Kronofogden.

Sir Remington startade flitigt på V75 under 2007. Han vann bland annat en V75-final på ett mycket imponerande sätt och sprang under förra året in 743 000 kronor. I år har det dock blivit skralt med framgångar. Den senaste starten skedde i april.

Anledningen: Hästen har inte fått tävla på grund av att de gamla ägarna inte betalat träningsavgifter.

Enligt uppgifter till Trav365 så har de tidigare ägarna inte betalat träningsavgifter till tränaren Timo Nurmos på flera månader och under de senaste månaderna har Sir Remingtons inte tränats kontinuerligt på grund av det.

Kronofogden

Det gick till slut så långt att Kronofogden beslagtog hästen och sålde den till högstbjudande förra veckan. Under hela tiden har hästen dock stått kvar i Timo Nurmos stall.

– Vi fick in 17-18 bud på hästen, det var mer intresse än vad jag trodde det skulle bli. Vi har fått ett högsta bud på 200 000 kronor men inte fått pengarna än, men de kommer snart, säger Sten Lindström, försäljare på Kronofogden.

24 000 lägsta budet

Det lägsta budet på Sir Remington var på 24 000 kronor. Hästen var värderad till 250 000 kronor i ett värderingsintyg som Kronofogden beställt.

Vilka är det som köpt hästen?

– Ett företag i Malmö, det är allt jag kan säga.

ARTIKELN HANDLAR OM