”Kommer bli en kanonhäst”

Foto: ANDREA BJÖRSELL, ALN
TRAV

Ulf Elfvings framgångar på travbanan fortsätter.

Under tisdagens lunchtrav tog talangen Nemo Lavec sin tredje seger – i tredje starten.

– Det är fantastiskt roligt och jag tror han kommer bli en kanonhäst, säger radiolegendaren.

Ulf Elfving är mest känd som programledare i radio. Han ledde bland annat programmet Efter tre. Elfving har även varit programledare för Svensktoppen.

Travsuccén fortsätter

Men Elfving gör inte bara succé på radion.

Hans framgångar på travbanan fortsätter. Elfving är delägare i ett flertal hästar och under tisdagen tog hans häst, Nemo Lavec, sin tredje raka seger och den treåriga hingsten är fortfarande obesegrad. Nemo Lavec fick ett jobbigt lopp utvändigt ledaren men in på upploppet hade Lars Lindberg kopplat greppet på ledaren med sin häst. Mitt på upploppet såg det jobbigt ut men Nemo Lavec sträckte ärligt på sig och vann knappt men säkert. En mycket imponerande insats och fler segrar lär vänta för Elfvings supertalang.

– Det här var fantastiskt roligt. Jag fick loppet refererat av Hans G Lindskog i telefonen och det var spännande över upploppet. Jag tror det här är en kanonhäst och han har ju visat sig gå från alla positioner. Han har startat så lite och måste matchas igång nu så jag hoppas det här håller i sig.

Hur mycket äger du i hästen?

– Jag äger 25%.

Bättre än Next Lavec

Next Lavec är en annan talang som ägs av Ulf Elfving. Next Lavec som bland annat startat på V75 ses som mycket lovande. Men får man tro Elfving kommer Nemo Lavec bli en ännu bättre häst.

– Jag tror att Nemo är en kanonhäst. Det finns de som tror att han kan bli bättre än Next Lavec. Nemo är en fantastiskt vacker häst och han är så snäll och trevlig. Han brukar lägga sitt huvud på min axel. Den här segern var askul, säger Ulf Elfving.