Inga fler andelar i Gerts miljonprojekt

Foto: Johan Bävman
TRAV

Andelarna i Gert Fylkings RIXallsvenskan sålde slut på elva dagar.

Under måndagen gick TV4:s programledare i Dagens Rätt ut och efterfrågade fler stall.

– Vi har diskuterat det här, men det blir inga fler andelar, säger Markus Myron, projektledare för RIXallsvenskan.

Redan den tionde november började spelbutiker runtomkring i landet att sälja andelar i RIXallsvenskan. I fredags, elva dagar senare, var alla 16 000 andelar slutsålda.

RIXallsvenskan går ut på att 16 hästar som tränas av olika travtränare ska tävla mot varandra. Hästarna får poäng beroende på sin placering i loppen. Intresserade har kunnat köpa en andel i en häst för 300 kronor.

I måndagens Dagens Rätt i TV4 fick grundaren av RIXallsvenskan, radioprofilen Gert Fylking, och projektledaren Markus Myron frågan om det inte kommer att bli fler stall.

– Det var Per Skoglund som föreslog att vi skulle öppna fyra stall till. Det här är inget som vi har diskuterat. Men det är klart att om det finns intresse är det här något som vi får ta upp. Utgångspunkten var 16 stall och vi är glada för det enorma engagemanget. Men det är tråkigt om det är många fler som vill vara med men att de inte får det, säger Markus Nyborn.

Under måndagen diskuterade STC och ATG möjligheten att utöka RIXallsvenskan.

– Vi har bestämt att det inte blir några nya stall. Det är bättre att vi lägger all tid på att göra det här så bra som möjligt, säger han.