Seger 181 för kallblodskungen

Foto: ALN
Seger Järvsöfaks närmar sig Alm Svartens segerrekord. På Rommetravet tog han seger 181 under måndagen.
TRAV

Järvsöfaks närmar sig Alm Svartens segerrekord.

Hästen lekte hem seger 181 på Rommetravet under måndagen.

– Det värmer att köra den här hästen, säger kusken och tränaren Jan-Olov Persson.

Kusken Jan-Olov Persson och Järvsöfaks hamnade långt bak i fältet då starten gick i loppet på Rommetravet under måndagen. Perle Olle fick ledningen och en bit in i loppet tog Spangmigutten över.

Varvet kvar till mål började Jan-Olov Persson gå med Järvsöfaks ute i spåren, vid slutsvängen låg de utvändigt om ledaren. Vid upploppets början satte Persson in stöten och det blev en enkel seger. Hästen vann på den fina tiden 1,24,8

– Han var inte så kvick ut, men han gick en fin långsida. Han känns precis som vanligt. I dag gick han med aluminiumskor, men han springer på det mesta.

Men det var väldigt nära att Jan-Olov Persson inte fick köra Järvsöfaks till seger 181.

– I morse trodde jag att det skulle bli kuskändring eftersom jag hade feber. Men det värmer att köra en sådan här häst, säger han.

Jan-Olov Persson och Järvsöfaks jagar Sabins segerrekord på 182 segrar och Alm Svartens på 183 segrar i karriären. I och med den här vinsten har Järvsöfaks 181 vinster.

– Nästa start blir den femte december här på Romme. Det blir med bil och det passar honom bra. Vi får ta de här loppen som jag har tittat ut och sedan får vi se vad som händer, säger Jan-Olov Persson.