De leder årets stora travgala

Foto: KANAL75
Gala Joakim Johansson och Åsa Elmroth leder Årets hästgalan.
TRAV

Nu är det klart vilka som leder Årets Hästgalan.

Åsa Elmroth får sällskap av Joakim Johansson.

– Det här är en fantastiskt kul grej, säger han till Trav365.

Varje år arrangeras Årets Hästgalan där travtränare, hästar, skötare och kuskar uppmärksammas vid en stor gala. Priser som Årets häst och Årets kusk delas ut.

I fjol leddes galan av Johan Edlund och Åsa Elmroth, men i år blir det ett nytt ansikte då Joakim Johansson får chansen.

– Det blev klart för någon vecka sedan och det var klart att jag tackade ja. Det här är en fantastiskt kul grej. Jag är lite nervös, men jag får väl hålla Åsa i handen. Vi har jobbat mycket tillsammans och trivs bra ihop, säger han.

Joakim Johansson har jobbat med trav i tv i sex år, innan det arbetade han på travbanan i Skellefteå. Han är van vid att vara programledare i Dagens Rätt och Vinnare V64, men det här blir första gången som han håller i en stor gala som sänds i tv.

– Jag har gjort någon lokal gala, men det här är väldigt mycket större, säger han.

Många kända profiler inom trav-tv har gått vidare i karriären och fått leda andra program. Men Joakim Johansson är nöjd med att arbeta med trav.

– Jag tycker att det är kul att hålla på med det jag gör. Jag bor i Norrland och trivs alldeles ypperligt här. Jag har min familj här och är nere i Stockholm ett par gånger i veckan.

Årets Hästgalan hålls på Rondo i Göteborg den 16 januari och kommer att direktsändas i TV4 Plus samma kväll.