Carmel spurtade ner Goops stjärna

Quarcio du Chene fick stryk av Carmel

Foto: Kanal75
Carmel, i kväll med Per Lennartsson i sulkyn spurtade ner Quarcio du Chene och vann V64-6.
TRAV

Per Lennartsson serverade Carmel ett perfekt lopp.

I rygg på Quarcio du Chene och Björn Goop satt ekipaget och njöt.

– Han känns väldigt lätt i händerna och väldigt fin att köra, sa Per Lennartsson efter loppet.

V64-avslutningen på Solvalla var den sportsliga höjdpunkten under kvällen. Hästar som Quarcio du Chene, Harpers Joker, Carmel, Bobtail och den norske Derbyvinnaren Lucky Buck fanns i startfältet. Favorit till att vinna var Quarcio du Chene och Björn Goop.

Carmel och Per Lennartsson var visslande snabba iväg bakom bilen och tog hand om ledningen. Quarcio du Chene kom omgående upp utvändigt och var överambitiös och het. Då släppte Lennartsson ledningen och fick en bra rygg. Quarcio du Chene var het i hela loppet och tempot var uppskruvat hela vägen. In i den sista svängen började attackerna komma bakifrån och Goop försökte rycka undan i ledningen – det gav luckan till Carmel som hade fått ett perfekt lopp i vinnarhålet. Spurten bet bra och när mållinjen skars så var det Timo Nurmos-tränade Carmel som var först.

– Han känns väldigt lätt i händerna och väldigt fin att köra. Det var första gången jag körde honom och det var en trevlig bekantskap. Det är en fantastisk kämpe, sa Lennartsson efter loppet.

”Tyvärr lite ointelligent”

Björn Goop som körde Quarcio du Chene i loppet gästade tv-studion efter loppet och sa så här angående Quarcio du Chenes insats i loppet.

– Han är tyvärr lite ointelligent. Han har lite korkat uppträdanden, men han har hög kapacitet. Han är extremt speciell, men han blir bättre hela tiden och man ska tänka på att han har väldigt lite starter i jämförelse med de andra.

Carmel var streckad på 23 procent av V64-kupongerna och i och med vinsten rusade värdet i väg till, 138 256 kronor för sex rätt. De som lyckades få fem rätt belönades med, 1 303 kronor och de med fyra rätt får trösta sig med 103 kronor.