”Sträckte på sig”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Arras vann gulddivisionen på Jägersro. I sulkyn satt Veijo Heiskanen för första gången.
TRAV

Arras ledde gulddivisionen på Jägersro från start till mål.

När kusken Veijo Heiskanen kunde hålla upp ledningen var loppet över.

– Jag fick ledningen rätt så bekvämt och han sträckte på sig, sa segerkusken i vinnarcirkeln.

Arras och Veijo Heiskanen kunde ta hand om ledningen i gulddivisionen och därmed var mycket vunnet för ekipaget. Arras var mest betrodd av alla på V75 och hade höga förväntningar på sig från spelarna.

Knappt men säkert

Väl i ledningen lät Heiskanen hästen trava i sitt eget tempo. Upp utvändigt landande Narval d´Ecajeul och Lennart Forsgren som hängde i tredjespår de första 500 meterna. Det första varvet travades på 1.14, 8 vilket inte är så högt tempo i den höga klassen. Ut på den bortre långsidan försökte Forsgren vrida upp tempot utvändigt med Åke Svanstedt-tränade Narval d´Ecajeul. Men hästen närmade sig inte och fick inte grepp på ledaren. Med ungefär 400 meter till mål började Jorma Kontio ett avancemang med Harmonic Silvio i tredjespår, hästen gick bra men hann inte ändra fram. Med hundra meter kvar stack Arras undan, då uppenbarade sig luckan för Spring Ray som satt i rygg. Spring Ray hann inte fram och Arras vann knappt men säkert.

– Jag fick ledningen rätt så bekvämt. Han sträckte på sig, det är en mycket fin häst, sa segerkusken Veijo Heiskanen efter loppet.

Lennart Forsgren som körde Narval d´Ecajeul åt Åke Svanstedt satt också med som expert i ATG Live. Han berättade att hästen tappade aktionen den sista biten i loppet. Han berättade att banan var bra, men krävande på något konstigt sätt. Forsgren noterade att Harmonic Silvio också hade problem med banan i slutskedet av loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM