”Det här betyder oerhört mycket”

TRAV

Erik Svensson och Late Arrival spurtade till skrällseger i V65-6.

Kusken Erik Svensson var mycket glad efter loppet.

– Det här betyder oerhört mycket, sa segerkusken.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Erik Svensson.

Erik Svensson och Late Arrival spurtade till seger i V65-6. Men det var längesen Erik Svensson vann på lopp och fick gästa vinnarcirkeln på hemmabanan Solvalla.

I augusti 2006 skulle han opereras för diskbråck. Men något gick snett, och vid uppvaknandet drabbades Erik Svensson av en hjärnblödning.

Proffstränaren hamnade i koma, och när han till slut vaknade upp förstod han att något allvarligt hade inträffat. Det starkaste minnet Erik Svensson har från tiden på sjukhuset är när läkarna stängde av respiratorn.

– Jag hörde vad alla runt omkring mig sa, men jag kunde inte kommunicera själv. Jag blev som ett barn, jag kunde varken prata, skita eller äta själv. Då trodde jag att jag skulle dö, sa Erik Svensson i en tidigare intervju på Trav365.

”Längesen jag vann på Valla”

Men Erik Svensson har jobbat sig tillbaka och i dag fick han vinna lopp med stoet Late Arrival. Efter en passande löpning på rulle bak i kön satte Svensson in stöten över upploppet. Och då bet det riktigt bra för hästen som flög förbi alla andra längst ut i banan. Segern var oväntad för många spelare.

– Jag är mycket glad, det var längesen jag vann på Valla. Det är en fantastiskt fin märr. Jag har arbetat med psyket och benen på henne.

– En vacker dag ska jag våga rycka tussarna, jag gjorde det en gång, då hamnade vi i Enköping, sa Erik Svensson och skrattade.

– Det här betyder oerhört mycket, vi behöver alla positiva vibrationer som finns. Jag har fått en annan syn på livet efter allt jag har varit med om.

Oddset på Late Arrival var 23,30. Efter storskrällen i den sista avdelningen rusade värdet upp till 81 158 kronor på sex rätt.