Här ska det nya Solvalla byggas

Foto: MINIMEDIA
Här vid fältet vid Bromma flygplats planerar man att den nya travbanan ska byggas.
TRAV

Solvalla ska flytta och bli världens modernaste travanläggning.

Nyheten kom som en chock för de flesta – men har tagits emot med öppna armar.

Här på fältet bredvid Bromma flyplats ska ”nya Solvalla” byggas.

Foto: MINIMEDIA
Hassan Gardi, 38 år. Chef för Bällsta Grillen.

I fredags släpptes bomben. Solvalla ska flytta och bli världens modernaste travanläggning. Det nya bygget kommer få positiva följder för travet, till exempel mer prispengar. Det nya förslaget har tagits emot med öppna armar av läsare, experter och de aktiva.

Trav365 besökte platsen där det ”nya Solvalla” är tänkt att ligga. Här på fältet (se bilderna) bredvid Bromma flygplats är det planerat att den nya superanläggningen kommer att stå. Men de nya planera rör inte bara de aktiva inom travet. Bara några hundra meter bort från den plats där det nya bygget ska stå ligger Bällsta Grillen. Restaurangen ligger nära intill Solvalla redan i dag, men när det nya bygget står klart kommer grillen att ligga ännu närmare. Hassan Gardi som är chef på restaurangen tycker beslutet om flytt är positivt.

– Vi märker att det blir mycket mer folk som äter här när det är trav. Att det nu kommer ännu närmare kommer locka ännu mer folk och ungdomar hit, säger Hassan Gardi.

Hur mycket känner du till om planerna?

– Inte så mycket, jag har bara läst lite om det.

Är ni rädda att förlora era jobb? Om det ingår i planerna att bygga på marken restaurangen står på?

– Jag tror vi blir kvar. Men absolut man vet aldrig vad som händer, det är svårt att säga nu hur deras planering ser ut.

Hotell Pilgrimshem ligger i anslutning till Bällsta grillen. Även deras framtid är oviss.

– Det är stora grejer som förändras runt om oss. Jag hoppas vi blir riktigt informerande, säger Emanuel Johansson, medarbetare på hotellet och fortsätter:

– Vår verksamhet påverkas inte så mycket av travet annars. På Elitloppet är det fullbokat, men annars så märker vi inte så mycket.