Commanders tränare slår tillbaka i bråket

Går till motangrepp efter kritiken

Foto: TOMAS BERGMAN/KANAL75
TRAV

Commander Crowes tränare Petri Puro slår tillbaka mot kritiken.

Hästens ägare Björn Nordstrand gick i dag till attack för att hästen inte anmäldes till V75 i Halmstad.

– Tränarna kan nog trots allt bäst bedöma när hästarna ska ut till start, skriver Petri Puro på sin blogg på Travnet.

Många travfantaster hade sett fram emot att superhästen Commander Crowe skulle starta i V75 på Halmstadtravet i helgen. När startlistorna kom i söndags var besvikelsen stor. Commanders namn lyste med sin frånvaro i Gulddivisionen.

Allra mest besviken var hästens huvudägare, finansmannen Björn Nordstrand, som hade hoppats få njuta av sin häst på hemmabanan i Halmstad. I en artikel på Trav365 kritiserade han Petri Puro och sa att han till och med övervägde att sälja tillbaka sin dyrt förvärvade ägarandel i hästen.

Petri Puro befinner sig i Thailand och kan inte ta sig hem till Sverige, dels på grund av flygkaoset, dels på grund av en skada i armen efter en trafikolycka. Ingen har fått kontakt med honom via telefon. Nu kommer förklaringen: telefonen gick sönder i trafikolyckan, och Puro tvingas ringa från telefonkiosker. Nu går Petri Puro till motattack på sin blogg på Travnet.se.

Han skriver bland annat att det är viktigt att han själv får köra det sista finslipande jobbet och att han inte ville möta Triton Sund om Commander Crowe inte var i garanterad toppform.

– När det gäller att matcha och anmäla hästarna så är det självklart att ägarna mycket gärna får komma med önskemål men jag tror nog att det blir bäst på sikt om tränaren får ansvara för anmälningarna, skriver Petri Puro på bloggen.

Trav 365 / MiniMedia