Så blir du rik på lunchen

TRAV

Dagens V4-omgång hämtas från Bergsåkers travbana.

Bästa tipsen från tränarna och kuskarna hittar du här.

John Östman kör tre hästar inom V4-spelet och när vi når honom under morgonkaffet tycker han sig ha en bra chans, en outsider samt en matlappsjägare.

– 2 O’Brian Index (V4-4) har varit struken efter senast men det berodde bara på en kort febersläng och han ska inte ha tappat något på det. Men han har inte haft någon riktig form under hösten. Det tror jag berott på att han fått fel foder. Nu har vi ändrat foderstaten och det tror jag ska göra att det är bättre tryck i honom nu. Jag har kört defensivt med honom under hösten men nu när jag tror att han är på gång tänker jag köra till ledningen och inte släppa till någon. Det ser ut som en lämplig uppgift på pappret.

– 12 Viktoria Vita (V4-3) har körts medvetet passivt ett par gånger på slutet men spurtat bra och visat önskvärd utveckling. Det blir naturligtvis svårt att vinna från spår tolv men i nuvarande form kan man ändå inte räkna bort henne helt.

– 3 Tap Dancing (V4-1) tror jag inte har något med segerstriden att göra.

Bo Eklöf sitter i hemmets lugna vrå och laddar inför lunchens övningar när vi når honom på mobilen.

– 8 John Rigel (V4-2) gjorde en godkänd prestation i comebacken senast. Han var väldigt lite jobbad inför den starten och kommer att behöva fler lopp för att komma i form efter sin senskada. Jag kommer att backa ner och köra spårsnålt och jag tror inte att spelarna behöver ha honom i åtanke.

– 3 Will Man Vint (V4-4) har jag aldrig kört men han är extremt beroende av ledningen eller rygg på ledaren för att gå till slut, verkar det som. Dessutom ska han väl helst gå barfota och eftersom vi har haft riktigt surväder med varmt och kallt om vartannat går knappast det i dag. Normalt sett slår han inte heller O’Brian Index.

Källa: ATG.se

FAKTA

BANFÖRHÅLLANDEN

– Vi har haft otroliga problem här. Först spöregnade det underkylt regn hela helgen så ett tag hade vi ett par centimeter is på banan. Sen kom det blötsnö i natt och det håller vi på att hyvla av nu. Banan kommer i alla fall att bli fast under och köra barfota fram ska inte vara något problem. Däremot kan man nog behöva någon form av grepp i bakskorna, säger anläggningschefen Tord Uppling.

ARTIKELN HANDLAR OM