Olycksdramat på Solvalla

TRAV

Efter lopp tio i går på Solvalla inträffade en otäck olycka.

Kusken Ville Karhulahti blev ursparkad ur sulkyn – och två hästar sprang lösa på stallbacken.

– Han fick en spark i magen och är på sjukhuset, säger Karhulahtis sambo till Trav365.

Det var efter Solvallas tionde lopp som olyckan var framme.

Ville Karhulahti körde 10 Go Nuts och var på väg av banan efter loppet när hästen helt plötsligt börjar sparka mot sin kusk.

– Hästen måste blivit rädd för något. Ville blev sparkad i magen och flög ur sulkyn. Han tappade luften och hästen sprang iväg.

Karhulahti blev liggandes på banan samtidigt som den skenande hästen fortsatte i panik in på stallbacken där massa andra hästar och människor fanns. Torbjörn Jansson var på väg att lämna av sin häst 4 Geant Aubiose när han plötsligt ser den skenande hästen komma mot honom i full fart.

– Jag skrittade av med min häst när den andra hästen kom i fult blås bakifrån. Jag hade inte en chans att komma undan utan den skenande hästen sprang in i oss och jag for i backen. Jag landade ganska plant så det gick rätt så bra med mig, jag är bara lite mörbultad, säger Torbjörn Jansson.

Två lösa hästar på stallbacken

Geant Aubiose och Go Nuts sprang omkring lösa på stallbacken. Geant Aubiose sprang in i Jim Fricks stall medan Go Nuts sprang till gäststallen längst upp på stallbacken där han sedan kunde fångas in av sin tränare.

Enligt uppgifter ska båda hästarna ha klarat sig utan några större skador.

Sjukhus

Ville Karhulahti som blev sparkad i magen åkte hem i går kväll – men i morse åkte han in till sjukhuset.

– Han mådde rätt så bra i går men det var sämre i morse. Han har inte sovit så mycket så jag skickade i väg honom till sjukhuset, det var bäst så.

Blev han chockad efter olyckan?

– Nej, det var nog mest hästens tränare som var chockad. Vi hade ändå tur att det inte blev värre än vad det blev, säger Ville Karhulahtis sambo till Trav365.