”Det finns ingen anledning att bråka”

TRAV

Bästa spiken kan mycket väl vinna Prix d’Amerique.

Så bra är han.

Om han vinner V75-3 från dödens?

Han hamnar knappast där, det är ju open stretch.

Halmstad kör V75 och det som är speciellt med banan är open stretch, ett öppet spår invändigt på upploppet. Det innebär ganska ofta att betrodda hästar släpps till ledningen; det finns ingen anledning att bråka och svara när man ändå får rygg på bästa (?) hästen och luckan 200 kvar.

Örjan Kihlström kommer troligen att dra nytta av favoritskapet med Triton Sund i V75-3. Han har en häst som konkurrenterna fruktar – att ta emot honom brukar inte löna sig.

Triton har inte startat på ett tag. Formen är kanske inte helt på topp? Men jag pratade med Stefan Hultman i onsdags och han menade att hästen håller på att krypa ur skinnet. Så nog är han redo. Hultman sa också att det blir optimal balans, barfota runt om, senast hade han skor på alla fyra. Min teori är att Kihlström tar det hyfsat lugnt från start, gasar när farten bedarrat och får ta över utan strid. Ni som protesterar och säger att ”det är ju Colombian Necktie som sitter i spets och han kommer att svara” ska nog tänka en gång till. Jag tror inte att Johan Untersteiner vill ha Triton i dödens, hellre framför sig i hög fart över den långa distansen.

Urstarke Triton Sund vinner det här loppet två gånger av tre och det är ett utfall som duger när jag singelstreckar.

Näst bästa spiken är inte alls lika känd. Men kusken är det: Åke Svanstedt är ett hett namn för dagen. Hans hästar verkar ännu inte ha tappat formen, han brukar säga att de gör det på vintern, och Stardust Night i V75-5 har varit grym i tre raka spetssegrar. Hon har visslat ifrån och sett härligt spänstig ut.

Springspår passar perfekt och det smäller till – sen sitter hon i ledningen. Nog vinner hon loppet varannan gång från den positionen? Slutsats: spikas.

”Korven” i fara

I V75-1 lever favoriten Korvet Klintholm farligt. Han kan knappast svara ut startraketen Paul November. Innerspåret kan alltså bli en fälla, särskilt om Johnny Takter bakom Paul får för sig att släppa ledningen. Då sitter, hokus pokus, storfavoriten i tredje invändigt och i det läget kan ”Korven” vara kokt. Mest tror jag på Teaser Elegance som har enorm fart för klassen.

High Hope Face är en stark favorit i V75-2 men hon svek senast och därför blir det gardering. Heta motbudet är Hallo Pamela som ser ruskigt formstark ut. Spets och slut? Eller speedar blixtsnabba Quantum Joyride ner allt, trots bakspår på en open stretch-bana?

I V75-4 vinner nog Cardiff Sign om han är lika fin som senast. Han tävlade då barfota runt om för första gången och bara flög förbi över upploppet. Det blir samma balans och visst luktar det tidig ledning och pott. Jag vill ändå gardera med två roliga: Late Arrival (18 %) avslutade rykande senast och är garanterad en fin resa och Baron Flax (12 %) har tänt till i ny regi.

Mint Spirit är hyperintressant som 15-procentare i V75-6. Hästen vann med 100 meter (eller nåt) senast och var otäckt bra. Jag dubblar ändå med The Bad Rock som svarade för en femstjärnig debut för Tomas Johansson senast. Två streck känns nästan som övergardering.

Sista loppet vete faen. Äsch, upp med plånboken och köp! Jag tar alla. Roliga skrällar är Udon Håleryd (11 %) och Shippendale (10 %). Tyvärr är favoriten, M.T.Buffett, lite väl bra. Han kan faktiskt vinna. Den dagen, den sorgen.

FAKTA

Micke Nybrinks system

V75-1: 1, 5, 6, 10, 11 (res 4–3)

V75-2: 2, 4, 7, 8, 10 (res 6–3)

V75-3: 6 Triton Sund (res 8–9)

V75-4: 1, 3, 7 (res 6–11)

V75-5: 6 Stardust Night (res 11–9)

V75-6: 2, 5 (res 1–3)

V75-7: Alla tolv hästarna (res 6–5)

1 800 rader/900 kronor

Helgens tips

1. 10 Teaser Elegance (Halmstad, V75-1)

Flygmaskin. Speedar ner allt med klaff.

2. 2 Mint Spirit (Halmstad, V75-7)

Dunderbra senast, small förbi. Måste streckas!

3. 5 Udon Håleryd (Halmstad, V75-7)

Raketspurt näst senast. Barfota nu. Skrällbud.

Micke Nybrink