Tritons makalösa säsong fortsätter

”Han ser bättre ut än någonsin”

Foto: ATG Live
Triton Sund skär mållinjen före Colombian Necktie.
TRAV

Triton Sunds succésäsong fortsätter.

I dag sprang Stefan Hultmans stjärnhäst hem en enkel seger i Halmstad.

– Han känns nästan bättre än någonsin, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Triton Sund var den största favoriten på V75, med Örjan Kihlström i sulkyn var ekipaget streckat på 87 procent av de inlämnade kupongerna. Det var tänkt att Commander Crowe skulle ha startat i samma lopp, men när han saknades så såg det ut att vara upplagt för ny triumf för Triton Sund, Örjan Kihlström och Stefan Hultman.

Okörd

Det enda motbudet var Colombian Necktie och Johan Untersteiner som laddade rejält från start och kom förbi Triton Sund efter en hård körning in i den första svängen. Väl i ledningen var Untersteiner villig att släppa och Triton Sund fick välvilligt överta ledningen efter ett halvvarv. Sen fick Kihlström styra och ställa i täten och de andra radade upp sig på innerspår där bakom. Det blev inge temposkärpning före ingången till den sista svängen då Triton Sund skruvade upp farten. In på upploppet gick det väldigt fort och varken Colombian Necktie eller någon annan kunde hota en okörd Triton Sund in mot mål.

– Han känns jättefin. Så bra som han kan kännas, känns nästan bättre än någonsin. Det blev ganska lugnti loppet. Men det gick fort till slut, han har har blivit ganska kvick, så det är svårt att ta en längd på han, sa Örjan Kihlström som fick frågan om hur det kommer att gå för honom i Frankrike.

– Håller han sig i den här formen så tror jag att han hävdar sig bra.

”Ser bättre ut än någonsin”

Men någon toppform har inte Triton Sund enligt tränaren Stefan Hultman som har planeringen klar för hästen framöver. Och matchningen inför Prix d´Amerique är noga planerad.

– Va fin han var i dag, han kändes jättefin i värmningen också. Han springer rakt i vagnen, han ser bättre ut än vad han gjort någonsin i sitt liv.

– Det var tur att han vann i dag. Nu blir det finalerna den 27:e på Solvalla, efter det har jag planerat varje timme med hästen fram till starten av Prix d´Amerique, sa Stefan Hultman.

– Vi lämnar ingenting åt slumpen, vi håller på att öva fransk volt med honom hemma i träningen.

Över fyra miljoner

Triton Sund fortsätter alltså sin makalösa säsong. Nu har hästen sprungit in över fyra miljoner kronor. Han har vunnit flera stora lopp och är den enda hästen i hela världen som har besegrat Commander Crowe.

I januari vet vi om Triton Sund även har kapaciteten att vinna det tuffaste travloppet i världen på Vincennes, Prix d´Amerique.