Åke Svanstedts protest mot TV4

Foto: ALN
Åke Svanstedt och Stardust Night är på väg mot seger i V75-5.
TRAV

I TV4:s program ”Kalla Fakta” pekades Svanstedt ut för att ha använt el på sina hästar.

I dag vann kusken ett V75-lopp. Efter loppet ville en reporter från tv-kanalen göra en intervju, då sade Svanstedt så här:

– Jobbar inte du på TV4? och åkte därifrån i protest.

Foto: Kanal75
Åke Svanstedt.

Åke Svanstedt har varit ett jagat byte den senaste veckan, efter TV4:s ”Kalla Fakta” där han anklagades av ett anonymt vittne att ha använt el på sina hästar. Många av hans kollegor inom travet har backat upp honom och tyckt att programmet var dåligt vinklat.

”Klart att man påverkas”

I dag hände det något mer positivt för Svanstedt då han tog en överlägsen V75-seger med Stardust Night. Ekipaget prickade starten perfekt och satt tidigt i ledningen. Det blev sen inget vidare tempot på tillställningen och grön kusk kunde bestämma helt själv hur fort det skulle gå i täten. Ingenting hände i loppet och in i den sista svängen försökte Svanstedt rycka undan och genast fick han några längder till de övriga. Sen joggade Stardust Night undan till en mycket bekväm seger.

– Hon går bra och gör allting rätt. Det är ju en bra häst. Hon är startsnabb, stark och travsäker såna hästar brukar kunna gå en bit, sa Svanstedt efter loppet och berättade hur han har känt sig den senaste veckan.

Har du påverkats av det som hänt?

– Ja, det är klart att man gör de. Påverkas man inte är man ju inte normal.

Hur har du påverkats?

– Det är klart att man blir ledsen när man blir anklagad för sånt där.

Kommer du att vidta några åtgärder?

– Det får vi se, det blir i nästa vecka i såfall, meddelade Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

Protest mot TV4

Men mot TV4 var inte Svanstedt villig att ge någon kommentar om det som inträffat. När reportern Tony Ryttar kom fram till Åke Svanstedt efter loppet sade Svanstedt så här:

– Jobbar inte du på TV4 ?, sen åkte han därifrån. Tony Ryttar såg mycket snopen ut efter det inträffade.

Åke Svanstedt var nära att ta en V75-dubbel. I den första avdelningen spurtade Teaser Elegance vilt bakom Korvet Klintholm men hann inte ända fram trots ett starkt lopp.