Här gör Kloxen sin sista start

Foto: Petri Johansson/Kanal75
Kloxen under en av sina 233 starter. Här med Stig H Johansson i sulkyn.
TRAV

Kloxen har gjort sin sista start i karriären.

Den 15-årige hästen gjorde sista starten på Östersund i dag.

Det var kulthästens 233:e insats på travbanan.

I dag gjorde 15-årige Kloxen sin sista start på travbanan. Kulthästen har hunnit med att starta 233 gånger, 12 av dem har slutat med seger och hästen har 1 092 950 kronor på kontot. Men de segrarna har uteblivit de senaste åren, hästen har inte vunnit på fyra år.

Ingen seger

Kloxen fick inte avsluta sin karriär med en seger – tvärsom. I stället var det Myllarfaks och Gunnar Melander som ledde V65-4 från start till mål. Det var Melanders andra seger inom V65-spelet på Östersund. I den andra V65-avdelningen gav han Myllarbrau en perfekt resa i ryggar och kunde spurta till en säker seger.

Dags för pension

Nu är det alltså dags för Kloxen att gå i pension och lägga tävlingskorna på hyllan. Amatören Mikael Björklund tränar Jämtlandshästen och han är en av anledningarna till att Kloxen blivit en sådan rikskändis. Björklund talar alltid varmt om sin häst och är oftast optimist i intervjuerna inför start för hästen.

Värdet rusade iväg

I den sista avdelningen blev det en jätteskräll. Kleo Zet och Lars Nylander fick ett tungt slutvarv men kunde hålla undan till knapp seger. Hästen var inte alls betrodd av spelarna. Oddset på ekipaget var skyhöga 70 gånger insatsen och Kleo Zet var streckad på en procent av V65-kupongerna. Värdet rusade upp från 3000 till 159 550 kronor i och med storskrällen.