”Hon lämnade inget åt slumpen i dag”

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal75
Björn Goop och Tigger.
TRAV

Det har varit mycket strul för Tigger på travbanorna.

Men i dag visade hästen vilken kapacitet hon har.

– Hon var fin och väldigt bra, sa Björn Goop efter segern på Mantorp.

Tiggers karriär har varit kantad av en del strul och hästen har inte alltid fått visa upp sin höga kapacitet på travbanorna runt om i landet. I dag startade toppstoet på Mantorp, men inte som favorit. Det var Åke Svanstedts Trophy Stand som återkom efter vila.

Imponerade barfota

Tigger och Björn Goop flög till ledningen på en gång. Väl där fick Goop dämpa, när ingen ville offra sin häst och trycka upp tempot. Svanstedt körde sedan framåt i andra spår sakta men säkert. På den sista bortre långsidan försökte Trophy Stand få kontakt med ledaren, men Tigger såg väldigt löpvillig ut och fick några längder ner till de övriga. De försprånget höll sedan Goop hela vägen in i mål och Tigger imponerade stort. Hästen kunde i dag barfota runt om – det visade sig ha stor betydelse.

– Hon lämnade inget åt slumpen i dag. Hon var fin och väldigt bra. Hela hennes karriär har varit upp och ner. Hon har varvat bra prestationer med floppar. Nu kunde hon gå barfota runt om och vi hade skärpt till träningen efter det förra loppet, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.

Bra kväll för Svanstedt

Åke Svanstedt och Trophy Stand kom på en tredjeplats och kunde aldrig vara med och hota om segern i loppet. Men Svanstedt har ingen anledning att vara besviken med kvällen. I den tredje V65-avdelningen körde han Black Gold till seger efter en perfekt resa i andrapår. Och i V65-4 mottade han in sin egentränade Chip Storm till seger efter en tung löpnnig utvändigt om ledande I Saw You och Åke Lindblom.