Miljardären kritisk till den nya superbanan

Foto: ALN
Margareta Wallenius Kleberg.
TRAV

Redardrottningen Margareta Wallenius-Kleberg sågar förslaget om att flytta Solvalla.

Hon tänker kämpa för att den gamla banan blir kvar.

– Jag tycker att det är historielöst och jag blir ledsen ända in i själen, säger hon till Travronden.

Förra veckan släpptes nyheten om att Solvalla ska flytta några kilometer närmare Bromma flygplats och bli världens modernaste travanläggning. Det nya förslaget har tagits emot med öppna armar av flera läsare, experter och aktiva.

En som inte välkomnar det nya förslaget är Walleniusrederiernas huvudägare, miljardären Margareta Wallenius-Kleberg. Som ägare av Menhammar Stuteri är hon en av Sveriges största uppfödare. Samtidigt är hon hedersordförande i Stockholms Travsällskap.

Blir ledsen

När hon fick veta om förslaget blev hon chockad.

– Även om det här bara är ett förslag så är det helt obegripligt. Jag tycker att det är historielöst, jag blir ledsen ända in i själen och har haft svårt att sova de senaste dygnen, säger hon till Travronden.

Hon är förvånad att Stockholms Travsällskaps styrelse har gett förslaget att sälja ut Solvalla.

– Vad jag känner till så har inte styrelsen för Stockholms Travsällskap något mandat av sällskapets medlemmar för att vidare med den här saken, säger Margareta Wallenius-Kleberg till Travronden.

Hon hoppas att förslaget inte blir av.

– Något sådant här vill jag inte ska hända med Solvalla. Jag hoppas verkligen att våra hästar inte ska tävla i avgaser från flygplan i framtiden. Det finns ju flera framtagna alternativ sedan tidigare och jag kommer att strida mot det här, säger hon till Travronden.