”Har gjort det bra hela tiden”

Foto: Kanal75
Erik Adielsson och Passionate Kemp i vinnarcirkeln. Får ekipaget gästa Färjestads vinnarcirkel på lördag?
TRAV

På lördag kan hon slå killarna igen.

Passionate Kemp är det enda stoet i Gulddivisionen.

– Det är en undantagshäst, säger kusken på hästen, Erik Adielsson.

Passionate Kemp kom till Stig H Johansson från finske Markku Nieminen med en svår skada och ingen visste hur hästen skulle repa sig från skadan. Men stoet kom tillbaka och det med besked. Hästen har gjort 16 starter i den nya regin och fortsätter att imponera stort. Av de 16 starterna har Passionate Kemp vunnit sju. Hon har nu sprungit in smått otroliga 15 555 007 kronor och har en segerprocent på 61. En som känner hästen väl är kusken Erik Adielsson som allt som oftast kör.

Vad betyder Passionate Kemp för dig?

– Det är en underbar individ. Hon har så fin inställning till sitt arbete. Helt enkelt en topphäst, säger Erik Adielsson.

Har hästen utvecklat sig hos Stig H?

– Hon gjorde det väldigt bra innan också. Hon har tävlat på topp hela tiden. En sådan där häst känner man direkt att det är en undantagshäst, man behövde knappt känna när det gällde henne, man behövde bara kolla resultaten. Hade en allvarlig skada när hon kom till Stig. Och jag tycker hon har gjort det väldigt bra. Nu på slutet har hon tävlat i den högsta divisionen och gjort det bra hela tiden.

Vad är det som krävs för att en häst ska komma tillbaka till toppen igen efter en sådan skada?

– Det krävs ett par olika saker. Det ska vara en häst utöver det vanliga. Det krävs så pass mycket av hästarna som tävlar i den absoluta toppen. Sen gäller det att ha en tränare och en skötare som lyssnar på hästens signaler.

”Ingen given spik”

På lördag startar Passionate Kemp som enda sto i Gulddivisionen, värsta motbudet på förhand ser Åke Svanstedts Adams Hall ut att bli. I det senaste mötet dessa två emellan gick Passionate Kemp vinnande ur striden. Då fick hon ett lopp på rulle och kunde spurta ner Adams Hall med minsta marginal. Nu har Passionate Kemp bakspår och Adams Hall framspår så ett liknande scenario är att vänta.

– Det är ett minus med bakspår. Hon fungerar bra i ryggar, men det känns inte som någon fördel. Det känns som att hon har en chans att vinna loppet. Det är ingen given spik, men det är en undantagshäst.