DUELLEN

Foto: KANAL75
Quarcio du Chene och Artistic Ås gör upp om 500 000 kronor på Solvalla.
TRAV

Artistic Ås och Quarcio du Chene – två av landets bästa fyraåringar.

I kväll slåss de om 500 000 kronor på Solvalla.

– Är han lugn så kan vi köra i ryggar, säger Olle Goop som tränar Quarcio du Chene.

I kväll avgörs Solvalla Grand Prix med 500 000 kronor till vinnaren.

Loppet har samlat några av de bästa fyraåringarna i landet. På förhand ser det ut att kunna stå mellan Stig H Johanssons Artistic Ås och Olle Goops Quarcio du Chene. Artistic Ås har inte startat sedan juli månad på grund av skada. Men nu är han tillbaka på banan och har tränat starkt inför detta lopp.

– Artistic Ås har inte startat sedan han gjorde illa sig i somras och är förstås svårbedömd. Han har tränat bra och man vet att Stig alltid har hästarna väl förberedda när de kommer ut, säger Erik Adielsson på sin hemsida.

Olles fransos utmanar

Artistic Ås startar från spår ett bakom bilen och då han är mycket startsnabb luktar det ledningen från början. Men Artistic Ås får inte ha en dålig dag om han ska vinna. Utmanar gör nämligen Olle Goops fransos Quarcio du Chene som har formen helt på topp och han höll heroiskt senast efter ett mycket tufft lopp.

– Sedan den senaste starten har hästen tränats på som vanligt och känns fin inför loppet.

Senast blev Quarcio du Chene väldigt het, kommer han laddas från start denna gång?

– Det beror på hur han är, men hästen får bestämma själv. Är han cool och avslappnad kan man ligga kvar, annars måste man ge sig iväg, säger Olle Goop.

Tror du att han vinner?

– Det är klart att jag hoppas att han ska göra ett bra lopp. Men det är lite vanskligt att säga innan loppet. Det beror på om han stressar upp sig eller om han är lugn från början. Är han lugn så kan vi köra i ryggar, men börjar han ligga på så blir det svårt, säger Olle Goop till Trav365.