Foppas stjärna krossade motståndet

Uppvisning av Adrian Chip på Solvalla

1 av 2
TRAV

Peter ”Foppa” Forsbergs stjärnhäst Adrian Chip fick sin revansch.

Hästen krossade motståndet på Solvalla och bjöd på uppvisning.

– När han får det rätta fästet blir han fyrhjulsdriven, säger kusken och tränaren Robert Bergh.

Peter Forsbergs häst Adrian Chip har inte haft den rätta turen med sig den här säsongen. Senast på Solvalla fick hästen nöja sig med en fjärdeplats.

I Solvalla Grand Prix med en halv miljon kronor i första pris löste det sig bättre för Adrian Chip. Kusken Robert Bergh satt i andra par utvändigt med hästen och när en av förhandsfavoriterna, Quarcio Du Chene, galopperade bort sig i ledningen blev det enkelt för Bergh.

Väl i ledningen ryckte de undan och vann med sju längder.

– Det är kanonkul att avsluta så här på året, att vinna ett större lopp och kunna visa upp honom. Det är lite tråkigt eftersom han är så bankänslig. I dag var det en sådan bana att det bara var att slicka sig runt munnen redan i värmningen. Han är som en formel 1-bil och en sådan kör man inte på en grusväg. En regnig Elitloppssöndag vore kanon, säger Robert Bergh efter vinsten.

Både Peter Forsberg och pappan Kent var på plats på Solvalla för att se hästen, skriver Travnet.

Skrällar gav utdelning

Kvällen kom att handla om flera skrällar och den största överraskningen stod Daniel Olsson för när han körde 23-oddsaren Just by Myself till seger i V64-4.

– Han har utvecklats kollosalt mycket och har mognat under säsongen. Från början var han vass att köra, berättar kusken.

Lärlingen Daniel Redén stod för en fin styrning med skrällen Oblige Ås i V64-1. Redén backade ner i rygg från start och skuggade Papper Moon och Erik Adielsson.

Vid upploppet såg Redén sin chans och kopplade greppet om ledaren.

– Det är en fantastiskt fin häst och och hon är verkligen värd det här. Hon har kämpat hela året och jag tror att det här är den 23:e starten i år. Det är inte många som klarar det, säger han efter vinsten.

Ett perfekt lopp blev det för favoriten Rakas och Per Lennartsson i V64-3. De gick som tvåa i andra spår och det blev till slut en enkel seger för ekipaget.

– Jag hade som plan att gå i rygg på Björn och det lyckades bra. Han kändes hur fin som helst, säger Lennartsson.

Kvällens omgång blev riktigt svår och bara sex system lyckades få alla rätt och värdet blev hela 822 806 kronor.