Adams Hall mot Prix d´Amerique

”Vi slog Triton Sund med 15 längder”

TRAV

På lördag kan han vinna Gulddivisionen på Färjestad.

Nästa mål för Karl-Erik Benders stjärna: Prix d´Amerique.

– Kommer han med så går vi absolut ut där, avslöjar ägaren Karl-Erik Bender.

Foto: Kanal75
Karl-Erik Bender äger mycket fina hästar, en av dem är Adams Hall.

Adams Hall köptes till Sverige av Karl-Erik Bender mest för att bli en bra avelshingst. Men hästen har även presterat bra på travbanan. Den 25 mars 2005 gjorde stjärnan sin första start för Åke Svanstedt på Färjestad – det blev vinst. Och segrarna har fortsatt komma för den amerikansk födde hingsten, som tidigare i år kom tvåa i Olympiatravet bakom Torvald Palema.

På lördag kan det bli en ny seger för Adams Hall på Färjestad då hästen startar i Gulddivisionen. Det värsta motbudet på förhand ser ut att bli Stig H Johanssons Passionate Kemp som besegrade Adams Hall i deras senaste möte.

– Då fick inte Söderkvist av huvan. Men hade han kört på hästen istället för att försöka rycka av huvan så hade han nog vunnit med den där marginalen som avgjorde, säger Karl-Erik Bender.

Vad tror du om lördagens start?

– Han har alltid otur med spåren, jag har inte pratat med Åke Svanstedt, men jag hoppas han kör för ledning. Många tror inte han kan köra för ledning, men det är för att han nästan aldrig har haft sådana spår. Han är inte jätteförberedd till starten, men han ska vara bra nog att vinna på sin grundkapacitet. Är det någon som vill ta emot honom i en spetskörning så får de svårt att ta pengar i loppet, säger Bender med ett skatt.

”Tryckt sönder elithästar”

Men oavsett hur det går i lördagens start på V75 så har Karl-Erik Bender en plan för sin stjärna. Nämligen världens tuffaste travlopp, Prix d´Amerique. Vi vet redan att två svenska hästar satsar på det loppet, Triton Sund och Opal Viking med de två är inget som av skrämmer Bender.

– Vi kommer att anmäla honom till Prix d´ Amerique. Kommer han med så går vi absolut ut där.

– Vi slog Triton Sund med 15 längder i Eskilstuna för ett år sedan. Så stor skillnad kan det inte vara i dag. Vi har även mött Opal Viking och honom har vi inte haft några bekymmer att besegra, vi har vunnit med många längder varje gång. Adams Hall gynnas av hårt högt tempo hela vägen. Och han har ju visat sig vara stark. Han har fått gått i dödens i många lopp och han har aldrig förlorat mot hästen som har försökt att ta emot honom. Och det är ju elithästar han har tryckt sönder, så vi tycker hästen är tillräckligt bra för att vara med i Prix d´Amerique.