Adams Hall kung på banan – och i aveln

Foto: Kanal75
TRAV

Adams Hall är en av landets hetaste hästar på tävlingsbanan – och i aveln.

Inom några år hoppas ägaren Karl-Erik Bender ha fler stjärnor efter sin superhäst.

– Hans avkommor ser riktigt fina ut, det blir väldigt spännande att se, säger Bender till Trav365.

På lördag går Adams Hall ut som en av förhandsfavoriterna i veckans Gulddivision.

Han gör det från spår sju bakom bilen och ägaren Karl-Erik Bender är förhoppningsfull inför loppet.

– Han ska vara bra nog att vinna på sin grundkapacitet, säger han som har stora mål med sin stjärna.

– Vi kommer att anmäla honom till Prix d´ Amerique. Kommer han med så går vi ut där.

Avelsarbete

Adams Hall imponerar på tävlingsbanan – men det är inte bara där han gör succé. Adams Hall verkar även i aveln och flera fina avkommor är på väg efter den läckre hingsten.

– Det som ser bra ut är att det redan finns tvååriga avkommor efter honom som har mycket talang. De ser riktigt, riktigt fina ut. Det blir väldigt spännande att se vad nästa steg blir och om de kan fortsätta utvecklas. De har ett väldigt driv i steget. Adams Hall har tvååriga avkommor som startat i Danmark, och vunnit. Det blir spännande att se hur det utvecklar sig, säger Karl-Erik Bender.

Adams har en väldigt fin stam, var det därför du köpte honom?

– Jag har följt hans syskon, så jag tyckte stammen var intressant. Jag var nära att köpa Andover Hall. Vi satt i förhandlingar natten inför Hambletonian och det var i stort sett klart med papper och pris. Efter natten så hade säljaren ångrat sig och hästen var inte längre till salu. Jag ville se helbrodern till Andover Hall (Adams Hall) så jag tog mig med mig en veterinär och Åke Svanstedt. Det såg klart intressant ut så jag köpte honom.

Vad hade du för tankar när du köpte honom? Vad hade du för krav?

– Vi ville ha en hingst som skulle passa till Alf Palema-stona som vi har här på gården. Vi hoppades på att han både skulle tävla och avla för han duger bra i båda fallen. Nu är vi plus på hästen och pengarna är i hamn, det som händer nu är ren bonus, säger Karl-Erik Bender till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM