”Om man är knäpp blir man korkat rik”

Nybrink om sina drag

TRAV

Perfekt, V75 utan open stretch.

Ingen chanslös braklus slinker loss på innerspår.

Som i lördags. Fi faen.

Min spik slår knock på allt.

Han är helt enkelt bara bäst.

Värmländska Färjestad kör V75 och omgången håller normal vinterklass. Jag gillar den och tror mig ha hittat lösningen med tre tvåhästarslås och en given vinnare i kallblodsloppet.

V75-1: Jag låser på två, en hårding och en spurtkanon. Hårdingen heter Deliberate Boy och tränas av Åke Lindblom. Sjuåringen har gjort åtta starter i år och vunnit i fem. Senast var han urstark då han vann ett V64-lopp på Solvalla, trots dödens över lång distans. Han visade startsnabbhet från samma spår då och lär hamna bra till direkt. Sen kan det vara så enkelt att han sluggar sig till seger.

Alternativet är att han blir nerspeedad av Sprite Ås. Såg ni när han vann ett V4-lopp i Örebro senast? Wow! Han bara small förbi sista 500 och var läskigt fin. Hästen kan massor och verkar ha hittat en formtopp i säsongens elfte timme.

Han är ett segerbud trots läget, så imponerande var han senast.

Då blir det åka av

V75-2: Först tänkte jag spika Sundbo Lava. Treåringen är ruskigt bra och har övertygat stort i de två senaste starterna. Näst senast var han överlägsen efter tidig attack, han bara flög ifrån. Senast gick han i dödens sista 1?600 meterna och var urstark som knappt slagen tvåa. Nu hoppar Torbjörn Jansson upp för första gången och loppet kan vara sjukt slut. Enda hotet är Lanikai som är hyperkapabel men också lite speciell av sig. Han var riktigt bra senast och om Bosse Eklöf lyckas hålla hästen på rätt köl blir det åka av, lita på det!

V75-3: Normalt sett vinner Adams Hall, fram och baklänges, men är han på topp? Jag plockar med tre till och sitter lugn. Roliga budet är Harmonic Silvio som har drömläge och bara var knappt slagen av Adams Hall näst senast.

V75-4: Endast nio hästar i kallblodsloppet och här finns en stenklar. Hoppas jag. Spangmigutten är bästa hästen i fältet och borde lägga det här korpgänget på rygg. Näst senast fick han stryk av Järvsöfaks (bara) och senast galopperade han 600 kvar, snett utanpå Järvsöfaks, utan att se det minsta trött ut. Ett litet fält gynnar Spangmigutten som kan anfalla sista 700 och krossa dem en efter en.

V75-5: Man kanske borde ta ställning? Två hästar slåss om segern och det kan tyckas fegt att strecka både Cleo Nalan och Tintomara Hornline. Men ibland måste man lugna ner sig och spela säkert. Mest tror jag på Tintomara som är ett elitsto. Hon tål att göra allt själv i loppen och är nog den som gynnas mest av den långa distansen. Cleo Nalan hade ett svårt femtespår med volt från början men gynnas nu av strykningen av Ready to Drink (nr 4). Hon var dessutom snuskfin i debuten för Svanstedt då hon exploderade runt allt i 1.09-tempo.

Inte lika hemska

V75-6: Svåraste loppet i omgången. Jag målar på och konstaterar att Mint Spirit och Liberty F.H. halkat längst ner i strecklistan. Båda är i knallform och segerbud trots spåren. Tänk på att dåliga lägen inte är fullt lika hemska så här års då hästarna gärna stannar i täten sista 100.

V75-7: Steel Pepper, Livi Barcelona eller Paul November? Att någon av dem vinner är det troliga. Paul från spets kan mycket väl vara lösningen, om han får trolla bort lite. Men jag återupptar min gamla kärleksaffär med minststreckade och chanslöse Brian Key (två procent).

Ibland måste man vara lite knäpp, då blir man korkat rik

FAKTA

Micke Nybrinks system

V75-1: 3, 11 (res 6–4)

V75-2: 2, 11 (res 3–1)

V75-3: 1, 7, 9, 10 (res 4–5)

V75-4: 9 Spangmigutten (res 4–6)

V75-5: 5, 12 (res 8–2)

Helgens tips

1. 9 Spangmi­gutten (Färjestad, V75-4) Klassen i gänget. Jätte­chans att krossa allt.

2. 11 Sprite Ås (Färje­stad, V75-1)

Ruskigt vass senast. Kan smälla förbi dem igen.

3. 11 Mint Spirit (Färjestad, V75-6)

Kom bort i lördags. Grym näst senast. Skrällbud.

V75-6: 1, 2, 3, 4, 7, 9, 11, 12 (res 5–8)

V75-7: 1, 4, 8, 12 (res 3–2)

1?024 rader/ 512 kronor

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM