”Jag börjar bli trött på detta”

Foto: TOMAS BERGMAN/KANAL75
Turbulensen kring stjärnhästen fortsätter. Nu har Petri Puro anmält hästen till V65 – utan att informera storägaren Björn Nordstrand.
TRAV

Turbulensen kring stjärnhästen Commander Crowe fortsätter.

Petri Puro har anmält hästen till Åby på torsdag – utan att informera storägaren Björn Nordstrand.

– Det säger ju allt, vi får inte reda på någonting, säger Nordstrand till Trav365.

I dag var det enligt planerna tänkt att Commander Crowe skulle starta i gulddivisionen på Halmstadtravet. Ägarna hade kommit överrens om detta. Tränaren Petri Puro är på semester i Thailand men vistelsen har blivit längre än beräknat. Det var meningen att Puro skulle ha kommit hem i förra veckan. Men efter att ha varit inblandad i en trafikolycka och skadat armen så har semestern blivit förlängd, Puro valde då att avstå från att starta sin stjärnhäst på V75, vilket upprörde storägaren Björn Nordstrand.

– Vi får ta ett snack när han kommer hem sedan får vi se. Det går inte att fortsätta så här i alla fall. Jag kan inte ha det så här och jag kan tänka mig att sälja tillbaka min del i hästen, sade Björn Nordstrand tidigare i veckan.

”Inget att säga till om”

Det blev ingen start på V75, men nu har Puro anmält hästen till Åby på torsdag där stjärnan ska starta i ett V65-lopp. Men tränaren har inte informerat en av delägarna Björn Nordstrand om detta. När Trav365 ringer Nordstrand chockas han av beskedet.

– Det säger ju allt, vi får inte reda på någonting. Jag börjar bli trött på detta nu.

Så ni ägare har inte varit med och bestämt det här?

– Nej, vi har inget att säga till om. Puro ringer ju inte, svarar inte i telefonen och ringer inte tillbaka. Han skyller på att telefonen är trasig, men den kan väl inte vara sönder hela tiden. Men det här var ju bra, nu fick jag ju en nyhet. Nu ska jag in och kolla startlistan, säger Björn Nordstrand som inte kommer att besöka Halmstadtravet i dag för att kolla på V75.

– Jag blir bara förbannad om jag åker ut, så jag stannar hemma, meddelar han.

”Puro kommer hem på måndag”

Allt verkar i alla fall bra med den stilige fuxen inför torsdagens start.

– Han känns jättefin i träning. Vi hittade inget att anmärka på efter det förra loppet, det är positivt. Han har varit med i tuffa lopp men det är inget som märks på honom, säger Carl-Otto Göransson i Stall Petri Puro.

Skulle han ha kunnat starta i dag (på V75) med bra vinstchans?

– Man kan känner sig aldrig chanslös med den här hästen men Petri ville att han skulle starta på Åby istället och så blev det.

Vad säger Puro? Hinner han hem och köra det finslipande jobbet?

– Han kommer hem på måndag. Han ska köra jobb på tisdag med Commander. Hästen gick även ett rejält jobb igår, och Peter Ingves var nöjd med honom.

FAKTA

Starlistan till torsdagens start på Åby

Wahlbäcks El:s lopp

1:a pris: 60 000 – 2140 Volt.

1 Kundun Erik Adielsson

2 Mystical Dream Åke Svanstedt

3 Kocabar Stefan Persson

4 Västerbo Miguel Roger Malmqvist

5 Kahili Håkan K Persson

6 Commander Crowe Johnny Takter

7 Intoxicated Jörgen Sjunnesson

8 Spring Ray Björn Goop