Storägaren till attack mot Puro

Foto: TOMAS BERGMAN/KANAL75
TRAV

Ägarna hade kommit överrens om att starta Commander Crowe på hemmabanan Halmstad.

Men tränaren Petri Puro struntade i vad de andra sa och anmälde inte hästen.

– Han stoppar huvudet i sanden, jag kan tänka mig att sälja tillbaka min andel i hästen, säger delägaren Björn Nordstrand.

Bråket kring Commander Crowe blri allt större.

Petri Puro åkte för några veckor sedan till Thailand på semester. Meningen var att han skulle komma hem i slutet av förra veckan men på grund av en trafikolycka och oroligheterna i Thailand är han fortfarande kvar. Puros stjärnhäst, Commander Crowe, skulle på lördag ha startat i Gulddivisionen på hemmabanan Halmstad. Men eftersom Puro är kvar i Thailand valde han att inte anmäla sin häst.

– Petri vill känna på honom i jobben själv så det inte är något fel på honom. Man kan aldrig vara säker på att hästen är i form men Petri vill vara säker som möjligt. Det är han som är tränare och han som bestämmer när han ska starta, säger Peter Ingves i stallet.

Svarar inte i telefon

Petri Puros val att inte starta sin stjärnhäst har gjort delägaren Björn Nordstrand rejält förbannad.

– Det var uppgjort mellan oss delägare att han skulle gå ut på hemmaplan och visa upp sig. Halmstadtravet ville inget hellre och det hade varit jätteroligt att få visa upp vår häst på hemmabanan.

Varför anmälde Puro inte hästen?

– Ja, det är en märklig historia det här. Meningen först var att han skulle direkt ner till Frankrike men vi ville ha ett lopp i kroppen innan det så vi beslutade att starta honom på Halmstad. Sen var det ett helvete för vi fick inte tag på Puro i Thailand men tydligen har han ringt därifrån och sagt att hästen inte ska starta. Vi har sökt honom 100 gånger på telefon men han svarar ju för fan inte. Vi får väl nu vänta tills han kommer hem och då får vi ta ett snack.

Blir du arg på Petri Puro?

– Han kan ju inte bestämma över oss andra. Vi hade bestämt att hästen skulle starta och så blir det inte så. Det som irriterar mig mest är att han inte svarar i telefonen. Han måste ta hänsyn till oss andra delägare men han stoppar huvudet i sanden och svarar inte när vi ringer honom. Commander Crowe är folkets häst och när han då är i form ska han väl starta och inte stå i stallet.

Vad kommer hända nu?

– Vi får ta ett snack när han kommer hem sedan får vi se. Travtränare hittar alltid på ursäkter, det är de världsmästare på. Det går inte att fortsätta så här i alla fall. Jag kan inte ha det så här och jag kan tänka mig att sälja tillbaka min del i hästen, säger Björn Nordstrand till Trav365.