Bli stormrik på luciadagen

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

På lördag har travet sin egen luciafest när V75 körs på Färjestad.

Trav365 hjälper dig att ta ut ett eget luciatåg som kan ge dig 20 miljoner.

Men se upp för tomten.

På lördag kan du fixa julklappspengarna.

V75 avgörs på Färjestadstravet och en ensam vinnare plockar hem cirka 20 miljoner kronor.

Men för att ta hem miljonerna krävs det att du spikar rätt, hittar de bästa skrällarna samt fäller de dåliga favoriterna.

Trav365:s Patrik Fernlund har läst på omgången och ger er de bästa tipsen för att ta hem den enorma potten.

1. Lucian (ett sto som man kan spika och vinna pengar på)

5 Cleo Nalan (V75-5) gjorde första starten för Åke Svanstedt senast och imponerade oerhört. När Svanstedt kastade loss sin häst small det bara till och segern blev mycket enkel. Den här hästen ser ut att kunna gå en bra bit upp i klasserna och nu gäller det bara att Svanstedt kör felfritt från start. Utan galopp så är Luciaspiken hemma och vi kan börja jobba in skrällarna i övriga avdelningar.

2. Tärnan (ett sto som kan skrälla)

1 Epernay (V75-1) är väl ingen skräll direkt men är tidig i ett mycket öppet lopp. Hon var sämre senast men är hon så bra som hon var i starterna innan får de övriga det kämpigt att besegra henne. Hon är given på alla kuponger.

3. Stjärngossen (en hingst/valack som man kan spika)

2 Bull Trap (V75-6) har haft all otur i världen i de senaste starterna men denna gång blir det seger. Erik Adielsson är revanschsugen med sin häst efter flera misslyckanden på sistone. Perfekt spår och motståndet skrämmer inte. Stjärngossen Adielsson och Bull Trap är ett bra ekipage att spika.

4. Pepparkaksgubben (en hingst/valack som kan skrälla)

9 Shackelton Carjan (V75-1) har gjort flera toppinsatser på sistone och nu tror jag det är dags för seger. Senast fick han luckan för sent och han inte växla tempo på upploppet. Blir det hårt tempo från början här tror jag Shackelton plockar ner allt över upploppet och gör de flesta V75-spelare snopna redan i V75-1. Själv sitter jag med ett stort leende.

5. Tomten (en favorit som det är avslag på)

4 Krångel (V75-6) är favorit och det är för mig helt ofattbart. Visst, hästen var bra senast men jag tycker han får visa mer innan han ska vara favorit på V75. Den här favoriten köper jag inte. Tomten som kör Krångel är inte heller det någon favoritkusk hos mig…