Lennart, 70, fixade miljonvinst till Skurup

TRAV

Lennart Nyström, 70, fixade miljonvinst till Skurupsborna.

Hans andelssystem på V75 i lördags gav 27 000 kronor till 49 personer.

– Det här är underbart, säger han.

Lennart Nyström, 70, från Sjöbo är en skicklig spelare. Han driver ett fastighetsbolag och samtidigt lägger han ner mycket tid på trav.

– Jag ägnar 10 till 15 timmar varje vecka på att läsa på. Hela fredagen läser jag på och sedan börjar jag klockan tio igen på lördag morgon och pluggar på till klockan ett på dagen, berättar han.

Pluggandet har gett utdelning. Under lördagen var hans andelssystem ett av 13 system som lyckades få alla rätt på V75. Det gav omkring 1,6 miljoner kronor.

– Det var ett jokersystem. Det var 49 personer som var med och sedan hade jag åtta andelar själv, säger han.

Han gör systemet åt Drivas spelbutik i Skurup.

– Jag har tippat åt dem i tre månader, det har gått bra och för någon vecka sedan vann vi 600 000 kronor, säger han.

Lennart Nyström är en av dem som har lyckats varit ensam vinnare med alla rätt.

– Det var på den tiden då V75 hette V65. Jag var helt ensam och vann 2,2 miljoner kronor. Nu förtiden är det ju 15 miljoner om man är ensam vinnare. Men det var andra tider då, berättar han.

Vad han ska göra med sin vinst har han ännu inte bestämt. För honom är det inte en sådan stor vinst.

– Det är ju inte första gången jag vinner. Men det är ju underbart att göra 49 andra personer glada. Det är några som har ringt och tackat och det är kul. Redan igår pratade jag med han som har spelbutiken. Jag kunde inte se det sista loppet eftersom jag skulle på middag, men han ringde och berättade att vi hade alla rätt. Jag trodde att det skulle bli så stor utdelning, säger han

Genom åren har det blivit en hel del storvinster på trav.

– Jag har vunnit mycket mer än tio miljoner, men det här kostar ju också. Men nettobeloppet är stort. Det är en utmaning varje gång jag spelar, men när det blir för lätt och lite utdelning är det inte lika roligt, säger han.