Här krossar Kari Goops segerrekord

Goops son Björn körde hästen till vinst

Foto: ATG LIVE
Rekord Björn Goop körde hästen som slog Olle Goops gamla segerrekord från 1998.
TRAV

Kari Lähdekorpi krossade Olle Goops gamla segerrekord från 1998.

Lähdekorpi har nu hela 305 segrar i år.

Olle Goops son Björn körde två av tränarens hästar till seger och fixade rekordet under lördagen.

Foto: Kanal75
Kari Lähdekorpi.

Inför lördagens tävlingar hade Kari Lähdekorpi hela 303 årssegrar. Tränaren har under de senaste åren varit en av landets segerrikaste, men har aldrig haft så många segrar som han lyckats ta i år.

Lördagens första seger kom med Stormningen i V75-2 som kördes av Björn Goop. I och med den vinsten tangerade Lähdekorpi Olle Goops gamla rekord.

I V75-5 var det dags igen då Björn Goop satte sig upp bakom Lähdekorpis häst Look Sun. Björn Goop och Luck Sun avancerade ute i tredje spår och lyckades ta segern före Robert Bergh och Iffy.

Kari Lähdekorpi hade inte riktigt vågat tro på seger med Luck Sun innan loppet.

– Vi har vetat sedan länge att han är en duktig travtränare, men det är svårare att tippa. Jag hade inte fått någon information om hästen innan loppet. Men jag har sett henne tidigare. Hon kändes stark, men lite osäker, berättar Björn Goop efter segern.

Det här var hästens första seger i år.

– Det är inte lätt att vinna lopp, vi har nog den hårdaste konkurrensen i världen här i Sverige. Men idag var förhållande idealiska för oss, säger Björn Goop.

Nu har Kari Lähdekorpi segerrekordet för antalet tränarsegrar under ett år och han kommer säkert lyckas ta fler vinster under de sista dagarna på året. Tränaren har även chans att ta hem den allsvenska tränarligan i år.

Olle Goops rekord var från 1998 på 304 segrar.