”Helt rätt om de stänger dem ute”

Foto: Kanal75, ALN
Kari Lähdekorpi, Jim Frick och Stig H Johansson.
TRAV

I dag presenterades Spelutredningen.

Ett av förslagen som lades fram är att man inte ska kunna spela på trav någon annanstans än hos ATG.

– Utländska spelbolag tar vårt levebröd och jag tycker det är helt rätt om de stänger ute dem, säger Kari Lähdekorpi.

I dag presenterades Spelutredningen av utredaren Jan Nyrén. Ett av de nya förslagen som lades fram skulle gynna ATG oh den svenska travsporten mycket. De utländska spelbolagen ska då inte få anordna spel på hästar utan det är bara ATG som får ha spel på hästar i Sverige. Det skulle betyda mer pengar till sporten. ATG:s vd Remy Nilson var mycket positiv till det nya förslaget. Trav365 frågade några kuskar och tränare vad de tycker om det nya förslaget.

”Det är nödvändigt”

Vad tycker du om det nya förslaget?

Kari Lähdekorpi: Den är på 650 sidor och jag har bara hört några rader men jag tycker det låter bra. Utländska spelbolag tar vårt levebröd och jag tycker det är helt rätt om de stänger ute dem.

Lennart Forsgren: Det finns många aspekter på det här men jag tycker de utländska bolagen borde bidra med något i alla fall. Vi i Sverige har byggt upp ett system som är jävligt bra men det går att förbättra.

Bo Eklöf: Vi måste stänga ute de utländska bolagen om hästnäringen ska överleva. Det är nödvändigt. De gör jättestora pengar utan att ge en krona tillbaka. De betalar ju inte tillbaka något.

Jim Frick: Jag tycker förslaget låter bra. Vi får ju pengarna till travet genom ATG och så har det funkat hela tiden.

Stig H Johansson: Det är ju inte bra att de utländska spelbolagen tar pengar från travsporten. Hittills har de inte lämnat några bidrag till travsporten. Ska de vara med så ska de betala minst lika mycket som ATG gör.

Om det nya förslaget skulle gå igenom så väntas de nya reglerna träda i kraft den första januari 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM