Bonieks talang vann överlägset

Foto: ALN
Lucky Boy med sin tränare och kusk Lutfi Kolgjini.
TRAV

Zbigniew Boniek hade god tur på fotbollsplanen och räknas som Polens bästa spelare genom tiderna.

Nu satsar stjärnan på trav och i kväll vann hans häst enkelt i Halmstad.

– Jag hade en plan och det var att komma till ledningen och sedan hålla ett jämnt tempo, sa segerkusken Lutfi Kolgjini.

Foto: AP
Zbigniew Bonieks häst tog en enkel seger på Halmstad.

Zbigniew Boniek var en mycket duktig fotbollsspelare och räknas som Polens bästa spelare genom tiderna. Han hade stora framgångar både i landslaget och i den italienska ligan där han tillhörde Juventus som var mycket bra vid just den tidpunkten.

Nuförtiden är det trav som gäller för fotbollslegenden som föder upp hästar. I dag vann hans italienske hingst Lucky Boy på Halmstad. Hästen tränas och körs av Lutfi Kolgjini.

Ingen kunde hota

Kolgjini prickade starten bra från bricka tre och Lucky Boy kunde ta hand om ledningen. I startmomenten blev det mycket galopper och flera av de värsta motbuden tappade viktig mark. I ledningen körde Kolgjini på i ett jämnt och hårt tempo och lämnadet inget åt slumpen och ville inte bjuda in de andra hästarna i första taget. Ekipaget hade ledningen med några längder loppet i genom och det var ingen som kunde hota om segern. En av de hårdaste emot på förhand, King Ville och Stefan Persson fick det inte att bita och fick nöja sig med en femteplats. Det var treåringen efter Andover Halls tredje seger i karriären.

– Jag hade en plan och det var att komma till ledningen och sedan hålla ett jämnt tempo, sa Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln.

Vinnartiden för Lucky Boy blev 1.16,5.

Mellan starterna på Halmstadtravet passade man på att hylla årets tränarchampion och kuskchampion. Årets tränarchampion på banan blev hemmatränaren Kari Lähdekorpi. Och årets kuskchampion blev Thomas Uhrberg.

– Det är jätteroligt, det har rullat på bra hela tiden, sa en nöjd Uhrberg.