”Hästarna började stimma upp sig”

TRAV

Stora delar av Skåne har drabbats av ett kraftigt skalv.

Många människor har blivit chockade – men även hästar i området kände av skalvet.

– Man märkte på dem att de var oroliga. Hästarna började stimma upp sig, säger travtränaren Benny Christensen till Expressen.

Foto: ALN
Benny Christensen.

Stora delar av Skåne har drabbats av ett kraftigt jordskalv. Många människor har blivit chockade men även travhästar i området. När travtränaren Benny Christensen som bor utanför Skurup skulle utfodra sina hästar märkte han att något inte stod rätt till.

– Man märkte på dem att de var oroliga. Hästarna började stimma upp sig. När vi fodrar dem brukar de vara hungriga, men nu kollade de bara runt omkring sig. Det var som att de tänkte: nu kommer någonting, säger Benny Christensen till Expressen och fortsätter:

– Plötsligt började allting skaka och rassla. Det kändes som att det kom nerifrån. Några av hästarna blev oroliga och gick runt och kikade.

”Kändes overkligt”

Christensen sprang då in i sitt hus och såg att glas hade flyttats i ett skåp och att hans sambos teddybjörnar hade trillat ner på golvet. Tränaren har tidigare varit aktiv i Italien och där varit med om jordbävningar.

– Det kändes overkligt. Jag har bott i Italien och har varit i närheten av jordbävningar, men det här var nästan starkare. Jag har aldrig själv upplevt något liknande.

– Man blev chockad och undrade: vad är det? Men man hann inte riktigt fatta, allting var mörkt. Men det var rejält, säger Benny Christensen till Expressen.

Några skador på vare sig hästar eller människor blev det inte på Christensen gård utanför Skurup.