”Huset vibrerade i tio sekunder”

Foto: Kanal75
Lutfi Kolgjini
TRAV

Lutfi Kolgjini var en av många travtränare som drabbades av skalvet i Skåne.

Han vaknade i chock.

– Jag for rakt upp ur sängen. Jag trodde gasspisen hade exploderat, säger han.

Skåne drabbades i natt av ett kraftigt jordskalv. Lutfi Kolgjini som bor en bit utanför Malmö och har sin gård i Vomb vaknade i chock när skalvet bröt ut.

– Jag for rakt upp ur sängen. Jag trodde gasspisen hade exploderat. Först kom det en ordentlig smäll. Sen så vibrerade hela huset i tio sekunder. Jag sprang uppför trapporna och hämtade ner barnen, de grät, alla var chockade, säger Kolgjini och fortsätter:

– Jag sprang ner och kollade stallarna, sen sprang jag ner i byn och kollade om det hade blivit någon explosion. Men det hade det inte, det var massa by folk ute.

Blev du rädd?

– Det var riktigt obehagligt, det är ju inte så ofta det är skalv här så man vet ju inte vad det är som händer.

Kom någon människa eller häst till skada?

– Nej, några tjejer var redan i stallet när jag kom dit, de hade blivit livrädda och sprungit ut. Då hade det blivit lite oroligt i stallet. Nu kan man sätta sig in i hur människor känner som bor i områden där sådant här inträffar ofta, det är hemskt, säger Lutfi Kolgjni.

”Hoppas det dröjer 100 år till”

Det var inte bara Kolgjini som kände av skalvet bland travtränarna i Malmöområdet.

– Det är flera av som känt av det. Det är många tränare som vaknat i natt och undrat vad fan det var som hände, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

– Vi har inte fått in någon rapport att någon kommit till skada. Vi hoppas att det dröjer 100 år till innan något sådant här inträffar igen.

Kvällens V65-tävlingar körs som planerat på Jägersro i Malmö och inga rapporter har kommit in på att det skulle vara någon fara. Dagens lunchtävlingar avgjordes också på Malmöbanan.

ARTIKELN HANDLAR OM