”Har inte den där äckliga formen”

Foto: Kanal75
Harpers Joker och Björn Goop efter segern i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen. I dag körde Erik Adielsson hästen till en enkel seger.
TRAV

Harpers Joker joggade till en enkel seger på Jägersro.

Dan-Åke Olssons sprinter fortsätter imponera.

– Han känns bra, det var väldigt, väldigt enkelt, sa Erik Adielsson efter loppet.

Dan-Åke Olssons toppsprinter har haft ett mycket bra år och presterar på topp på travbanorna runt om i landet. Årets höjdpunkt för hästen blev när han vann Fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen och sprang in 500 000 kronor.

Säker seger

I dag startade hästen på Jägersro mot ganska överkomligt motstånd på papperet. Och det blev som väntat en promenad i parken. Erik Adielsson behövde knappt ladda av hästen för att behålla ledningen från sitt innerspår. När väl den stora favoriten satt i ledningen och de värsta motbuden gjort bort sig satte de andra ekipagen sig på innerspår och satsade på att köra om andrapriset. Adielsson fick bestämma som han ville bakom Harpers Joker. In på upploppet satt han bara och kollade bakåt för att se om någon skulle komma – men det gjorde det inte. Det blev en mycket säker favoritseger i den första V65-avdelningen.

– Han känns bra, det var väldigt, väldigt enkelt. Det var bara en joggingtur, han har inte den där äckliga formen som han hade förut, men kör jag på honom så försvinner han, sa segerkusken Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Finalerna väntar

I den femte avdelningen visade Tom Raider vilken topphäst det är. Inledningen av loppet blev ganska hårt. Och trots att hästen inte alls var toppad till starten höll Tom Raider undan till en knapp men säker seger före Skip Dimanche och Erik Adielsson.

– Det blev tufft och det satt i benen på honom. Men jag litar på min häst, sa Fredrik Persson efter loppet och meddelade att nästa mål är V75-finalerna på Solvalla den 27 december.