Kiosk i Kållered vann miljonvinst

TRAV

Kioskhörnan i Kållered brukar lita på Harry Boy när de gör sina kundandelssystem.

Så också i helgen då 14 av butikens kunder satsade 100 kronor var på V75. Totalt blev det 1,4 miljoner kronor att dela på.

Det blev bara 13 system som klarade alla svårigheter i lördags. I guldloppet vann en så kallad "omöjlig vinnare" i form av 49-oddsaren Barfine Player. En häst Harry Boy slumpade med på Kioskhörnans system.

Spikarna var två till antalet och sattes av butiksägaren Ali Nori själv. Han lät sedan en Spik Harry göra resten upp till 1000 kronor.

Systemet såldes slut en gång. Fyra lyckliga personer släpade efter men fick även de en egen del i systemet (en ny funktion för andelsspel i butiker).

153 000 per kund

Summa 14 vinnare som vardera fick 153 000 kronor per satsad hundring.

– Helt fantastiskt - precis så här dagarna före jul och allting! säger Ali Nori som äger spelbutiken Kioskhörnan i Ekens Center Kållered nära Göteborg.

På måndagen fick Ali Nori ett grattissamtal av en man som slagit till och köpt två andelar i systemet.

– Det var en herre som var mycket nöjd. Bara glädjen man får vara med om är belöning nog - jag behöver inte vinna själv, säger butiksinnehavaren.

Harry får förtroendet igen

Ali Nori har ägt butiken i nio månader. Han hade inga större travkunskaper till en början men intresset är i ökande säger han. Spikarna han hade feeling för i helgen var favoriten Spangmigutten i avdelning fyra och skrällen Look Sun i avdelning fem.

– Vi brukar köra med hundra-, hundrafemtio- eller som mest tvåhundrakronorsandelar. Efter vinsten har vi fått tillräcklig respons för att våga prova ett system för 5000 kronor och andelar för 500 kronor nu till helgen. En av mina kunder ska hjälpa mig med spikarna den här gången. Vi kör ut en Spik Harry på V75 som vanligt, säger Ali Nori.

Mikael Wikner/Kanal75