Silbersky: Det var ett vidrigt program

Foto: KANAL75/SANNA SJÖSWÄRD
TRAV

Åke Svanstedt hävdar att han är oskyldig.

Till sitt försvar har han anlitat Leif Silbersky.

Stjärnadvokaten går nu till hårt angrepp mot TV4:s Kvällsöppet.

– Det var ett fullkomligt vidrigt program. Bland det värsta jag har sett i svensk television. Vittnenas anklagelser skulle inte hålla för fem öre i en rättegång, säger Leif Silbersky till Sportbladet.

Gårdagens Kvällsöppet i TV4 har fått Silbersky att reagera starkt. Han är mycket upprörd över hur anklagelserna framställdes mot hans klient.

– Jag blev bestört när jag såg programmet. Nu har man inrättat en ny offentlig skampåle i TV. Det är rent häpnadsväckande att en okvalificerad förhörsledare leker rättegång på det sättet, ­säger Leif Silbersky.

De som vittnade mot Åke Svanstedt var Disa Zetterman och Tomas Pettersson. Båda har tidigare varit anställda hos Axevallatränaren.

Leif Silbersky har inte mycket till övers för deras uppgifter.

”Fick inga svar”

– Vem är det som säger att de talar sanning? Vi fick inga svar på VEM som utförde det. Och vi fick heller inte veta NÄR det hade ägt rum. Dessutom finns det inga veterinärintyg som visar att hästarna har tagit skada.

– Jordbruksverket säger att det har fått in flera anonyma anmälningar. Vem är det som säger att det inte är Tomas och Disa som har anmält flera gånger? Disa blev dessutom uppsagd av Svanstedt när hon jobbade för honom. Men skälet till det ska vi ta med polisen, ­säger Leif Silbersky.

Sportbladet var under onsdagen i kontakt med Åke Svanstedt. Han mår dåligt över anklagelserna, men säger att han har får bra stöd ifrån många kollegor och hästägare.

– Jag är oskyldigt anklagad och har inte gjort något olagligt. I övrigt vill jag inte kommentera mer utan hänvisar till min advokat, säger Åke Svanstedt till Sportbladet.

På fredag ska han träffa Leif Silbersky i Stockholm. De ska då ta ställning till hur de ska gå vidare och om de ska anmäla Disa Zetterman och Tomas Pettersson för förtal.

– Nu avvaktar vi polis och åklagarens arbete. Den juridiska processen får ha sin gång. Men ett grundtips är att åklagaren kommer att lägga ner förundersökningen.

– Det som är mest anmärkningsvärt är att Svanstedts 20-talet anställda ställer sig bakom honom i en skrivelse. De har varken sett eller hört talas om det här, säger Leif Silbersky.