”Crowe käkar de andra till frukost”

TRAV

Solvalla tar över och det värmer en fattig stockholmare.

Inget open stretch. Skönt. Fixar inte det.

Jag är för dålig såna gånger.

Men på hemmaplan tar jag sällan stryk.

Stockholm i mitt hjärta…

Det gäller att pumpa upp sig. Dåligt självförtroende funkar inte i spel. Då är man kanonmat, fisk, sponsor, torsk – välj själv. Det gäller att ha positiva tankar.

I V75-1 har jag tutat i mig själv att det räcker med tre streck. Redford Tuna är favorit och det är helt okej. Hästen är på gång igen efter en kort paus. Senast vann han plättlätt i beskedlig omgivning. Han är inte i knallform men det lutar åt spets och sen kan han självklart vinna. Utah Hornline är en starttrög slugger som inte missgynnas av spåret. Distansen passar perfekt och debuten för Kari Lähdekorpi senast gav mersmak.

Men mest intressant är ändå Tant Alo. Jag vet att hästen har nummer tolv – men startspåren är inte lika avgörande i långlopp och stoet har varit dunderbra i två raka segrar på slutet. Hon är kraftigt gynnad av högt tempo; skulle det bli ett taktiklopp är hon rökt.

Bäst på korta häcken

In April bombar till ledningen i V75-2 och sen är hon förstås inte lätt att plocka ner. Senast vann hon på för lång distans i ett V75-lopp. När är det hennes bästa gren, korta häcken, 1 640 auto. Queen Silas är bästa hästen men hon har också sämsta läget. Senast spurtade hon rappt och med klaff kan det smälla sista 700.

Men mest intressant är Beastar (12 %) som jag gillar. Hon är synnerligen effektiv på kort distans och med senaste loppet i kroppen är det toppform i morgon.

Commander Crowe är förstås omgångens givna spik. Här är det inte läge att leta spöken. Petri Puros stjärna äter motståndet till frukost och allt annat än seger än en första klassens sensation. Kusken, Peter Ingves, är bombsäker och har också en offensiv körstil. De blir inte så mycket klarare än så här.

V75-4 är svårt. Anders Svanstedt blir favorit med Stardust Night. Hon har varit strålande i fyra raka segrar och kan ta femte. Men läget är hemskt och det blir nog en färd ute vid staket, i alla fall inledningsvis. Ta många – det känns nödvändigt.

Mest intressant är skrällen (7 %) Trinity Degato som flög fram sista biten i Norge senast.

Quartier Latin och Revuer Sand är två högkapabla hästar som troligen gör upp om seger i V75-5 – om de går felfritt. Jag litar inte på dem och väljer att gardera med bland Photo Diablo (rubbet sparat senast) och Henke Diablo (allt bättre, Giants brolla).

Mest intressant är Hunter Brodde (9 %), trots spår tolv. Han var strålande i ett sorkgäng senast där han galopperade, gasade till spets och försvann.

Hästarna har tagit slut

V75-6 är ganska klasslöst, det känns som om hästarna tagit slut, i alla fall de bra. Tre streck borde fixa saken. Alla har bra spår och fin form. Witness to History avslutade snyggt på V75 senast och får en fin resa, möjligen spets. Lindy Later ser fulltankad ut och galopperade (grovt störd) som okörd 550 kvar senast. Han känns stekhet nu.

Mest intressant är ändå Verdi Sund (12 %) som är mycket bättre än raden. Han har två lopp i kroppen och ser jättefin ut.

I sista får det bära eller brista. Jag chansspikar Access Tooma. Trodde på honom senast och då var han ruskigt bra som tvåa från dödens. Om det finns någon rättvisa vinner han nu.

FAKTA

V75-1: 1, 9, 12 (res 7–6)

V75-2: 1, 2, 5, 8, 9 (res 12–4)

V75-3: 15 Commander Crowe (res 5–3)

V75-4: 1, 3, 4, 8, 9, 12 (res 11–7)

V75-5: 1, 3, 4, 8, 12 (res 5–2)

V75-6: 1, 2, 3 (res 7–4)

V75-7: 9 Access Tooma (res 4–6)

1 350 rader/675 kronor