Travtränare till sjukhus

Foto: KANAL75
Lars D Carlson.
TRAV

Travtränaren Lars D Carlson, 39, från Eskilstuna skadades i huvudet när han blev översprungen av en skenande häst under lördagen.

Han fördes natten mot söndagen till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Tillståndet bedöms som stabilt.

Olyckan inträffade på Lars D Carlsons gård, några kilometer från Sundbyholmstravet. Några hästar hade smitit från en hage och det var när Carlson försökte fånga in dem som det gick fel.

– Hästarna kom i fullt sken och när två av dem stötte i varandra i farten blev det för trångt på ett ställe och en av hästarna sprang rätt över honom. Han åkte i backen ordentligt. Oklart om han blev trampad, men smällen gjorde att skallbenet blev intryckt, berättar Stefan Eriksson, Sundbyholmstravets marknadschef och nära vän till familjen.

Meddelat sig på sjukhuset

Lars D Carlson har kunnat säga sitt namn och meddelat sig med omvärlden. Under natten mot söndagen flyttades han till Akademiska sjukhuset i Uppsala där läkarna under söndagseftermiddagen ännu inte hade fattat beslut om Carlson ska opereras eller inte.

– Det känns bra att han kunnat vara med lite i det som händer. Läkarna har Lars under uppsikt och det är svårt att säga så mycket i nuläget, säger Stefan Eriksson.

Mikael Wikner/KANAL75