Succé för Örjan

Kusken slog till med en trippel

TRAV

Örjan Kihlström är i superform.

Kusken stod för en trippel inom V75-tävlingarna på Solvalla.

– Det har flutit på fantastiskt bra, säger kusken.

Foto: KANAL75
Örjan Kihlström vann fyra lopp på Solvalla.

Örjan Kihlström levererade under lördagens tävlingar på Solvalla. Kusken började med att vinna tvååringsloppet utanför V75-omgången med Jill Tilly. I V75-2 var det dags igen då han stod för en skrällvinst med den amatörtränade hästen Tosca Du Ling.

I V75-5 slog han till med Reveur Sand som tog karriärens sjätte seger i åttonde starten. Kihlström och hästen bjöd Solvallapubliken på rejäl upploppsduell då de utmanades av Henke Diablo och Peter Untersteiner.

Reveur Sand var dock starkast och kom först över mållinjen.

Kihlström överraskad

I loppet efteråt satt Kihlström upp bakom Verdi Sund och trots att Kihlström inte trodde så mycket på hästen så blev det ännu en triumf.

Verdi Sund gick utvändigt om ledaren och lyckades koppla greppet.

– Hästen kändes hygglig vid den senaste starten, men jag trodde att det skulle bli tufft att vinna. Det var nära galopp på upploppet och jag fick hålla i honom. Men han har gjort det bra. Det kommer att bli tuffare för honom när han kommer upp i gulddivisionen, men det finns utvecklingsmöjligheter, säger Örjan Kihlström.

I och med de här tre vinsterna tog Kihlström ett rejält kliv uppåt i V75-ligan. Kusken har nu 42 V75-segrar. Leder gör Björn Goop med 49 vinster under 2008.