”Bara idioter som står över”

Nybrink om jackpottomgången

Foto: ANDERS DEROS
Micke Nybrink.
TRAV

20,8 miljoner i jackpott.

En tisdag.

Klara spikar saknas.

Frågan är ändå om det varit ett bättre spelläge än i dag?

Jackpott på V75 innebär alltid att man bör vara med och slåss. Men i dag är man idiot om man står över. Det är nämligen så att ju lägre omsättning, desto bättre utdelning på sju rätt när det är jackpott. Och det är väl ingen vild gissning att omsättningen inte orkar upp i lördagsjackpottnivå? Med, låt säga, 60 millar i omsättning blir det 15,6 miljoner att dela ut på sju rätt. Sen åker 20,8 gratismiljoner in i potten vilket innebär att sju rätt ger mer än dubbelt så mycket.

Hoppas ni förstår matematiken? Det är i alla fall därför en jackpott på V75 mitt i veckan är extra intressant.

Över till loppen. De håller inte vanlig V75-klass vilket innebär att de är ojämnare – vissa hästar är chanslösa och några sticker ut. Det gäller att gallra och gardera med måtta.

?I V75-1 är det inte så. Loppet är jämnt och jag plockar med fem hästar. Favoriten Artistic Ås var direkt dålig i comebacken senast där han släppte ledningen efter 400 meter, fick den till skänks igen på sista bortre långsidan men gav sig helt till slut i det där loppet som Adrian Chip vann. Han är säkert bättre nu men insatsen lämnar ett frågetecken. Skrällbudet är All of My Life som höll strålande efter en jobbig resa utanpå ledaren senast. Hon var kort och gott grym. Streckad på fem procent.

Favoriten struken

?M.T.Buffet är struken i V75-2 och det dukar för Casanova Chip som återkommer efter vila. Han är startsnabb och bombar till spets. Sen kan han leda hela vägen. Bra chans. Jag dubblar ändå med en sexprocentare. Örjan Kihlström är min favoritkusk och när han hoppar upp bakom Top Disguise blir jag sugen. Hästen är i full form, glöm senast, då kom han bort helt efter en resa i kön.

Bill Laukko har fin chans i V75-3. Han har gjort allt rätt hittills, bortsett från några startgalopper från snäva spår. Senast höll han tappert i dödens. Motbudet är Soldier Thrust som visade härlig startsnabbhet senast; spetsade, släppte och spurtade rappt till seger före just Bill Laukko. Körs han i front nu? Det känns så. Rysaren är Paris Turf S.L. som är kraftigt gynnad av lång distans.

Såg dunder ut

V75-4 bör man fixa med fyra streck. Hamras Lotus är i toppform, Alvena Nancy duger felfri och Look Sun var kanonbra senast på V75. Alla tre är heta bud. Men mest tror jag på skrällen Lady Joy Mclin (8 %) som inte fick chansen senast på V75 och såg fortsatt dunder ut.

?Femte är inte lätt, det behöver inte vara fel att ta rubbet. Jag gillar ändå att utmana ödet och visa mig duktig så det fick bli halvgardering med fem hästar. Ska jag gissa på vinnaren säger jag Lucky Moment (11 %) som vann trots tredjespår runt om senast.

Knockout Rose har toppchans i sjätte. Det enda minuset är att han var aningen blek senast. Så jag plockar med en vass duo. Bring Me Back är en hårding som var duktig efter vila senast, han brukar vinna och måste tas på största allvar trots läget. Roliga strecket är utan tvekan Staro Cold Carat (14 %) som var urläcker vid segern senast. Det bara small!

?I sista hoppas jag. Jag hoppas att Jim Oscarsson lyckas försvara ledningen med innerspårets Dig for Dollars. Gör han det är loppet över. Om han misslyckas är loppet över – för min del. Jag spikar och knäpper mina händer. Kör Jim! Och God jul på er.

FAKTA

Mickes system

V75-1: 1, 2, 3, 5, 6 (res 7–8)

V75-2: 2, 10 (res 9–6)

V75-3: 4, 6, 7 (res 10–11)

V75-4: 2, 4, 13, 15 (res 1–10)

V75-5: 3, 5, 6, 9, 10, 11 (res 2–1)

V75-6: 4, 7, 10 (res 8–1)

V75-7: 1 Dig for Dollars (res 3–2)

2 160 rader/1 080 kronor

Veckans tips

1. 10 Top Disguise (Solvalla, V75-2) Bra form och grym kusk. Kul skrällbud.

2. 15 Lady Joy Mclin (Solvalla, V75-4) Fastlås senast, fortsatt mycket fin. Passas!

3. 4 Staro Cold Carat (Solvalla, V75-6) Lovande häst, flög förbi senast. Tas på största allvar

Micke Nybrink