Livet leker för stjärnskottet

TRAV

Med en bra reklamhäst fick han tidigt smak för V75, men efter åren med Mattis Snix hamnade han lite i skymundan.

Sedan drygt två månader är Johan L Sundgren en viktig kugge i stallet hos proffset Mikael Selin och nu leker livet igen.

– Det bästa som har hänt mig detta år är flytten till stall Selin och V75-segern med Baron Flax. Jag har känt Mikael i många år och vi fungerar bra ihop privat. De senaste åren har jag mest kört hästar som inte har räckt till på småbanorna. Nu får jag köra riktigt bra hästar och det gör hela skillnaden, säger Johan L Sundgren.

Siffrorna talar sitt tydliga språk och allt pekar uppåt, även om han nästa år blir utestängt från lärlingsloppen eftersom han vunnit fler än 50 segrar.

– Det påverkar inte mig så mycket, jag kör ändå inte så mycket lärlingslopp utan mest mot proffs. Dom är bättre från start och har lättare att hitta bra positioner. Men har jag bara en tillräckligt bra häst så möter jag gärna proffsen.

På tisdag, kvällen före julafton,kör Solvalla en extra V75-omgång med uppesittarkväll där den sista avdelningen går live i Bingolotto. Ni selar ut tre hästar från stall Selin, vem tror du mest på?

– Utan tvekan har Hamras Lotus (V75-4) den bästa segerchansen. Hon har gjort två topplopp i rad från utvändigt ledaren, så jag får se till att undvika att hamna där igen. Från andraspåret försöker jag bara hitta en bra position och hon tål att göra mycket av jobbet själv. Vi siktar på att köra henne barfota fram som vanligt och hon bör vara med i striden

– All of my Life (V75-1) var lite seg i de två första starterna efter vila men senast var hon mycket bättre. Det var två saker som spelade in, dels provade vi med en halsbygel för första gången och dels gick hon barfota runt om. Det kändes redan i värmningen att hon skulle göra ett bra lopp och därför blev det en lite väl optimistisk styrning. Nu blir det tuffare mot hingstarna och det går inte att köra utvändigt ledaren, men hon duger kapacitetsmässigt.

– Prestige (V75-7) möter nog för tufft motstånd. Han får smyga med och honom tror jag mindre på.

Roger Sundvisson/Kanal75