”Hans tillstånd är fortfarande kritiskt”

Foto: KANAL75
Lars D Carlson.
TRAV

I söndags blev proffstränaren Lars D Carlsson översprungen av en häst och fick skallbenet intryckt.

Nu ligger han på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Av de rapporter jag fått här på förmiddagen är att han mår något bättre, men det är fortfarande kritiskt, säger Michael Wallin som är sportchef på Sundbyholmstravet.

Olyckan inträffade på Lars D Carlsons gård, några kilometer från Sundbyholmstravet. Några hästar hade smitit från en hage och det var när Carlson försökte fånga in dem som det gick fel.

– Hästarna kom i fullt sken och när två av dem stötte i varandra i farten blev det för trångt på ett ställe och en av hästarna sprang rätt över honom. Han åkte i backen ordentligt. Oklart om han blev trampad, men smällen gjorde att skallbenet blev intryckt, berättar Stefan Eriksson, Sundbyholmstravets marknadschef och nära vän till familjen.

”Mår bättre”

Lars D Carlsson flyttades till Akademiska sjukhuset i Uppsala natten mot söndagen och där är han fortfarande kvar.

– Av de rapporter jag fått här på förmiddagen är att han mår något bättre. Han ska röntgas på förmiddagen och tillståndet är fortfarande kritiskt. Läkarna vill helst undvika operation för det kan bli blödningar, säger Michael Wallin.

Hur känns det här för dig?

– Det är skittungt, man tar åt sig. Vi är vänner och alla tränare på Sundbyholm har otroligt bra sammanhållning. Det känns fruktansvärt tungt och jobbigt, säger Michael Wallin till Trav365.

Patrik Fernlund/MiniMedia, Mikael Wikner/Kanal75