”Fullständigt justitiemord”

Foto: ATG Live
Här har Tommy Hanné (th) tagit sig ut från sitt innerspår – men det med oschyssta metoder enligt måldomarna som valde att diska.
TRAV

Tommy Hanné var rejält förbannad efter att ha blivit diskad i V75-4.

Han tyckte absolut inte att han gjorde något felaktigt.

– Det är horribelt så det är hemskt, sa han.

Foto: Kanal75
Tommy Hanné.

Tommy Hanné och Korok passerade mållinjen först i V75-4, knappt före Björn Goop och Stormningen. Men måldomarna väntade med att ropa ut resultatet. Både Goop och Hanné stannade kvar på banan – till slut ropades resultatet ut: Korok diskades.

Björn Goop hade fullt upp med att hålla sin häst i trav över upploppet och märkte inte vad som hände.

– Håkan K Persson kom upp och sa att du bör stanna kvar på banan för det här gick inte rätt till. Så jag litade på Håkan och stannade kvar.

”Horribelt”

I V75-6 körde Tommy Hanné till ledningen med Access Tooma och där stannade hästen in i mål. I vinnarcirkeln var Tommy Hanné förbannad för diskningen – men berömde även sin häst Access Tooma.

– Det är horribelt så det är hemskt, fullständigt justitiemord. Hade det varit någon av catchdrivers så hade de inte ens tittat på de.

– Vi haka i vagnarna , därav så vart det ju som att jag trängde honom. Men jag är INTE i närheten när jag går ut. Jag tycker de är för dåliga. Vi måste ha folk som kan trav, det funkar inte annars.

Hanné fick under intervjun spontana applåder av publiken på Solvalla som av allt att döma också tyckte diskningen var mycket hård. Trots att Hanné var förbannad så var han givetvis glad över segern med Access Tooma som det strulat rejält för.

– Den här hästen står mig varmt om hjärtat så det är jättekul!