Tv-profilen tar timeout efter hot

”Det är inte värt det”

TRAV

Efter att ha anklagats för mörkning av tidningen Travronden har han fått flera hotfulla samtal och sms.

Nu väljer spelexperten Ralf Vadsmo att ta timeout från TV4:s sändningar.

– Den som skrev den texten hade missuppfattat situationen, säger Travrondens chefredaktör Claes Freidenvall.

Foto: KANAL75
Ralf Vadsmo.

Efter att Ralf Vadsmo satte sju rätt på V75 förra lördagen och vann en halv miljon med sitt kompisgäng reagerade facktidningen Travronden.

I sin spalt "Hästskojarna" skrev de om Vadsmo och anklagade honom för att ha mörkat hästen Senso Unico som skrällde rejält.

Efter artikeln fick han ta emot flera hotfulla samtal och sms på sin mobil.

– Jag fick ett tiotal samtal från dolt nummer efter deras publicering. Det är folk som ringer och är hotfulla. De som läste Travronden reagerade och undrade hur jag kan stå och ljuga i tv. Travronden får gärna kalla mig Solarie-Raffe som de gjort i en blogg, men jag går inte med på rena faktafel, säger han.

Besvarar kritiken

I tisdagens tidning har Travronden ett förtydligande där Ralf Vadsmo får besvara kritiken och han berättar att han aldrig har undanhållit information för spelarna.

– Jag hade med den här hästen i systemet i tv på eftermiddagen den lördagen, men jag hann aldrig prata om den så mycket som jag ville i sändningen.

Men efter alla hotfulla samtal tänker han ta en paus från tv-sändningarna.

– Jag tycker inte synd om mig själv, men det är inte värt det att stå där och få en massa skit. Så jag tar timeout för att reflektera över det som har varit och det passar bra eftersom TV4 slutar med live-sändningarna för den här säsongen. Men jag tycker att Travronden har uppträtt korrekt efteråt och jag fick framföra mina åsikter, säger han.

Fel att publicera

Claes Freidenvall, som är chefredaktör på Travronden, säger att det var fel av dem att publicera texten om att Ralf skulle ha undanhållit information.

– Det är olika folk som gör den här sidan. Men om vi inte hade gjort fel hade vi inte lagt in ett förtydligande. Den som skrev det här hade missuppfattat situationen, säger han.

Enligt Claes Freidenvall är hotfulla samtal något man får räkna med som spelexpert.

– Jag får ofta hotfulla samtal från folk så det får man leva med när man sätter sig i sådana situationer. Men det är svårt för mig att kommentera det här då jag inte har sett Ralf i tv och har ingen relation till honom, säger han.