Danskungens nya satsning – på trav

Foto: HENRY LUNDHOLM
TRAV

Han fick sitt genombrott när han dansade hem en tredjeplats i Let's Dance 2006.

Nu gör Viktor Åkerblom karriär – inom travet.

– Vi håller på att spela in Viktors Vänner som kommer sändas i Dagens Rätt från och med januari, säger Viktor till Trav365.

Foto: Filip Cederholm

Från Bolibompa, teater, musikal, reklam men nu är det full fokus på trav och musik. Viktor Åkerblom är dock mest känd från underhållningsprogrammet Let's Dance. Åkerblom dansade ihop med proffset Carin da Silva och dansparet slutade på en hedrande tredjeplats.

Just nu håller Viktor på med en ny satsning – denna gång inom travet.

– Just nu håller vi på att spela in Viktors Vänner som kommer sändas på TV4 från och med janurari.

Vad är Viktors Vänner?

– Det är jag som träffar olika personer inom travsporten. Jag träffar människor som jobbar med travet på ett eller annat sätt. Under onsdagen var vi ut till Stall Goop där jag bland annat fick köra häst. Jag körde First On Line Sec tillsammans med Björn Goop. Det var riktigt häftigt. Jag kände mig trygg med landets bästa kusk bakom mig. Vi har även hitills träffat Jessica Almenäs och Svenne Lindblom. Jag tror det här kommer bli riktigt bra.

Hur är det att jobba med trav?

– Det är jättekul, helt fantastiskt. Jag sa till Björn Goop att det var större att träffa honom än att träffa Carola och så känner jag verkligen. Det är jäkligt coolt för jag har fått utforma programmet själv och det är min egna grej det här vilket känns bra. Jag ställer de frågor jag själv vill ha svar på.

Kommer du få flera uppdrag efter Viktors Vänner?

– Det hoppas jag verkligen. Det vi gör nu känns bra och jag hoppas det blir en bra grej. Jag är lite nervös för hur det ska falla publiken i smaken, men jag tror det kommer gå hem.

Äger häst

Viktor Åkerblom blir allt mer intresserad av trav – och på tisdag startar hans häst Hard Currency på Eskilstuna.

– Ja, det ska bli spännande att se honom. Det finns inte mycket som kan få mig att stanna hemma på tisdag, säger Viktor Åkerblom till

Trav365.