Ludde: Ledningen borde bytas ut

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAl75
TRAV

Lutfi Kolgjini är irriterad på de styrande inom svensk travsport.

Han tycker att de har skött Svanstedt-affären och förhandlingarna med staten på ett dåligt sätt.

– Ledningen borde bytas ut, rasar Ludde.

De senaste veckorna har varit de mest händelserika på mycket länge för svensk travsport. Tre saker som börjar på S har rört om i den svenska travsporten.

Spelutredningen

Sportens nya avtal med staten

Svanstedt-affären.

Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini ger sig nu in i debatten och han tycker att Svenska Travsportens Centralförbund, STC, skött Svanstedt-affären och avtalet med staten på ett dåligt sätt.

– Avtalet travet fick med staten var helt sanslöst dåligt. De skyller på att det är dåliga tider just nu men minns inte jag fel var det högkonjuktur för ett tag sedan, vad skyllde de på då? Det måste kännas jävligt bra för Ulf Hörnberg att de kan fokusera på Svanstedt-affären istället för på det dåliga avtal de hade med staten. För mig finns det bara en sak och det är att Patrik Sandin och Ulf Hörnberg ska avgå. De har visat att de inte klarar av sina jobb och jag hoppas de inser det, säger Lutfi Kolgjini och fortsätter:

– Jag är riktigt förbannad på häxjakten som pågår på Åke Svanstedt. Helt plötsligt står STC där och stänger av Svanstedt för ingenting. De har inga bevis. Den här grejen med Åke Svanstedt drabbar även mig och många andra. Vad jag menar är att STC:s agerande har förstärkt bilden av att Åke Svanstedt är skyldig. Ingen kan döma Svanstedt utom en domstol. TV4 dömde Svanstedt, sådant håller man på med i ickedemokratiska samhällen och vad jag vet så bor vi i ett demokratiskt land. Sådant här skulle inte förekomma någon annanstans än i svensk travsport och det beror på att vi inte har några starka krafter på STC, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

”Skött det här på ett bra sätt”

Ulf Hörnberg på STC säger så här om Lutfi Kolgjinis utspel.

– Vi hade gärna sett att vi hade kunnat nått ett bättre avtal, vi har försökt propagera för att det behövs en injektion för vi tappar publik och aktiva men vi har inte nått igenom. Om vi inte hade skrivit på avtalet så hade vi stått i ett läge med inget totalisatortrav. Då måste man göra en bedömning. Vi har ett läge just nu då det varslas och det är finansiell kris. Man måste väga igenom och titta på olika argument och jag tycker vi skött det här på ett bra och korrekt sätt, säger Ulf Hörnberg på STC.