Kändisarna avslöjar: Så blir vi rika på spel

Foto: PETHER ENGSTRÖM, OLA AXMAN, ANDREA BJÖRSELL
Martin Timell, Jessica Almenäs och Ulf Elfving.
TRAV

Här är kändisarnas okända hobby: spela på trav.

Och vinsterna duggar tätt bland stjärnorna.

– Jag vann 15 000 på V75, säger Jessica Almenäs.

Att spela på trav har blivit allt mer populärt.

V75 är den största spelformen i Sverige som omsätter nästan fyra miljarder kronor per år.

Många av landets kändisar har hakat på trenden att lämna in ett system på lördagarna – och vinsterna har inte låtit vänta på sig.

Martin Timell, programledare för Äntligen Hemma, var med och vann på 1,3 mljoner kronor för ett halvår sedan. Men det är inte bara Martin som lyckats vinna stora pengar på trav. Här under berättar flera kända personer om sina största vinster på trav.

Hur stor är din största vinst?

Johan Edlund: Jag är urusel på att tippa men det har blivit några fina vinster. Den roligaste vinsten är när jag gjorde ett andelssystem åt Östersundstravet och vi fick alla rätt. Vi hade alla rätt inför sista avdelningen där vi hade med samtliga hästar. Det blev runt 400 000 i utdelning och de som köpte andelar fick några tusen var så det var jättekul. Om jag ser till mig själv har jag vunnit 110 000 men det var något år sedan. Det har inte blivit någon riktigt stor vinst.

Teddy Lucic: Jag vann runt 170 000 kronor en gång. Jag fick in en häst som reserv och den gick och vann så det var tur. Men tur måste man ha för att vinna.

Jessica Almenäs: Jag vann 15 000 på V75 för två år sedan. Jag spelar inte så mycket så då är det svårt att vinna stort.

Johan Arneng: Vi satte V75 för några månader sedan. Det blev en vinst på 130 000 kronor. Vi är tre stycken som spelar V75 i bolag och vinsten gjorde att vi nu inte behöver lägga in pengar i spelkassan på ett tag.

Martin Timell: Jag är med i ett andelsspel och vi vann 1,3 miljoner för ett halvår sedan. Det var häftigt.

Lasse Bengtsson: Jag vann 5-6000 för två år sedan. Jag brukar inte spela så mycket utan den rad jag gör i rutan på lördagar lämnar jag in.

Ulf Elfving: Jag vann 58 000 på V64 för ett tag sedan. Jag tyckte raden verkade vansinnigt lätt efteråt men det tycker man alltid när man vinner. Jag väntar fortfarande på en riktigt stor vinst.

Zoran Lukic: Det största jag fått in är 765 000 kronor. Det var sex år sedan och det var en fantastisk känsla. Vi hade sex hästar i sista avdelningen och det var en smaksak vilken av dem som skulle vinna. Det kändes riktigt bra.

Magnus Wernblom: Nu var det ett tag sedan jag höll på med trav. Men en gång vann jag och ett par kompisar 70 000 kronor. Det är alltid skönt då man får in en vinst.