”Millimeter från döden”

Foto: KANAL75
Lars D Carlson.
TRAV

Proffstränaren Lars D Carlsson blev översprungen av en häst – och fick skallbenet intryckt.

Läget var ett tag mycket kritiskt, men nu är han på bättringsvägen,

– Det var bara någon millimeter från att han skulle ha dött, säger Eskilstunas sportchef Michael Wallin.

Det var förra söndagen som Eskilstunaproffset Lars D Carlsson jobbade hemma på gården som olyckan inträffade. Några av hans hästar hade smitit från en hage och det var när Carlson försökte fånga in dem som det gick fel. Hästarna skenade och när två av dem stötte i varandra i farten blev det för trångt och en av hästarna sprang rätt över Carlson. Tränaren åkte i backen och smällen gjorde att skallbenet blev intryckt.

”Ta bort benflisor”

Lars D Carlsson fördes till akademiska sjukhuset i Uppsala och låg där på intensiven i flera dagar och tillståndet var ett tag kritiskt.

Men nu, en vecka senare, är han på bättringsvägen.

– Jag pratade med hans sambo på förmiddagen och hon lät positiv. Hon sa att Lars börjar bli otålig över att ligga kvar på sjukhuset och det är positivt. Han är fortfarande kvar i Uppsala men är flyttad från intensiven, säger Eskilstunas sportchef Michael Wallin och fortsätter:

– De ska ta bort benflisor bakom ena ögat för att slippa risken att få dubbelseende. Vad jag hört så var han inte många millimeter från döden. Hade skallbenet tryckts in lite till så hade han nog dött. Men nu blir det stadigt bättre och det går åt rätt håll, säger Michael Wallin till Trav365.