Åke Svanstedt får köra igen

STC häver körförbudet

Foto: Kanal75
TRAV

Körförbudet hävs mot Åke Svanstedt.

STC beslutade under tisdagen att travtränaren får köra i lopp igen.

– Vårt utredningsarbete har givit ny information som skall överlämnas till polisen i Skövde, säger STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg.

STC går nu ut med ett pressmeddelande där de berättar att Åke Svanstedts körförbud är hävt.

Travförbundet beslutade att belägga kusken med körförbud eftersom han misstänktes för djurplågeri. Jordbruksverket har fått in flera anonyma tips om att tränaren använder grisfösare i sin träning. Dessutom har två vittnen pekat ut honom i TV4:s Kvällsöppet.

STC gav Åke Svanstedt körförbud tills vidare torsdagen den 18 december.

”Genom körförbudet har vi haft ytterligare tid och möjlighet att bedöma de uppgifter som kommit fram. Under den tiden har det varit olämpligt att Åke Svanstedt deltagit aktivt genom att köra lopp”, skriver STC i ett pressmeddelande.

Enligt Ulf Hörnberg har man även fått fram nya uppgifter.

– Vårt utredningsarbete har givit ny information som skall överlämnas till polisen i Skövde. Vi fortsätter vår utredning och samverkar med polisen. Rättsäkerheten kräver att utredningsresultaten sedan skall bedömas av våra domstolar, säger han i ett pressmeddelande.

TV4:s Dagens rätt har varit i kontakt med Åke Svanstedt efter att STC hävde körförbudet. Han var lättad över beslutet och vill gärna köra sina hästar vid lördagens V75.

Enligt Ulf Hörnberg går det inte eftersom hans hästar redan är anmälda med andra kuskar till loppen.

ARTIKELN HANDLAR OM